LIFESTYLE 15 ianuarie 2014

Femei vs. bărbaţi la volan

de Covasna Media | 832 vizualizări

Care să fie, oare, răspunsul ştiinţific la una dintre cele mai arzătoare întrebări cu privire la raportul dintre femei şi bărbaţi? Cine conduce mai bine: femeia sau bărbatul? Ei bine, nu există un răspuns definitiv deoarece şi bărbaţii şi femeile au atât calităţi cât şi defecte şi în plus, nu e ok să generalizăm un exemplu negativ la întreaga categorie.

Adevărul despre bărbaţii încrezători

Bărbaţii îşi asumă mai multe riscuri la volan decât femeile. Conform studiilor, bărbaţii dau dovadă de un spirit mai puţin prevăzător decât reprezentantele sexului frumos, semn că prea multă încredere în sine nu este în folosul şoferului. Astfel, bărbaţii conduc la viteze mai mari, prea aproape de maşina din faţă, nu poartă centuri de siguranţă şi obişnuiesc să conducă sub influenţa alcoolului, spre deosebire de femei.

Consolidează-ţi încrederea în tine

Desigur, şofatul agresiv nu are nicio legătură cu „talentul”, dar are o mare legătură cu numărul accidentelor produse. Bărbaţii provoacă accidente mai des decât femeile din cauza stilului neglijent şi primesc mai multe amenzi pentru încălcarea regu­lilor de circulaţie.

În ceea ce priveşte eficienţa la volan este posibil ca unul dintre motivele pentru care bărbaţii se pricep atât de bine la volan să fie chiar prejudecăţile care le categorisesc pe femei drept şoferi mai slabi. Astfel, bărbaţii capătă mai multă încredere în ei ca şoferi, iar femeile se simt inhibate din cauza prejudecăţilor.

Cum să îţi învingi frica de condus

Sfatul nostru este să conduci întotdeauna preventiv şi să ai încredere în tine! Iar dacă şofatul nu este unul dintre punctele tale forte nu este nicio ruşine să o recunoaşteţi şi să cedezi volanul unui şofer competent. Viaţa ta şi a altora se bazează pe acest fapt.

(cosmopolitan.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.