LIFESTYLE 19 ianuarie 2016

Facebook lansează campania la nivel european împotriva postărilor extremiste

de Agerpres | 495 vizualizări

Facebook Inc. a lansat luni o campanie la nivel european împotriva postărilor extremiste pe social media, după ce politicieni germani în special au exprimat preocupări asupra creșterii comentariilor xenofobe legate de un influx record de refugiați, relatează Reuters.

Grupul cu sediul în Statele Unite și-a lansat „Initiative for Civil Courage Online” (Inițiativa pentru curaj civic online) la Berlin, promițând peste 1 milion de euro (1,09 milioane dolari) pentru a sprijini organizații neguvernamentale în eforturile lor de a contracara mesajele rasiste și xenofobe.

Sheryl Sandberg, directorul de operațiuni (Chief Ope­rating Officer — COO n.r.) de la Facebook a declarat că discursul urii „nu își are locul în societatea noastră”, inclusiv pe internet.

Regulile de bază Facebook interzic intimidarea, hărțuirea și limbajul amenințător, dar criticii afirmă că ele nu sunt impuse în mod corespunzător, notează Reuters.

Vineri, firma a anunțat că a angajat o unitate a editurii Bertelsmann pentru a monitoriza și șterge postările rasiste pe platforma sa în Germania.

În noiembrie, procurori din Hamburg au lansat o anchetă vizând Facebook asupra unor suspiciuni că nu face suficient pentru a împiedica difuzarea discursului de ură.

Politicieni de top și celebrități germane și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea comentariilor anti-străini pe Facebook și alte social media, în timp ce țara se luptă pentru a face față unui val de noi migranți care au ajuns la 1,1 milioane numai anul trecut.

Cancelarul Angela Merkel a cerut Facebook să facă mai mult, iar Ministerul Justiției de la Berlin a înființat un grup de lucru cu Facebook și alte rețele sociale și furnizori de servicii de internet pentru a identifica postările penale mai rapid și a le șterge, amintește Reuters.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.