LIFESTYLE 18 august 2015

Exerciţiile fizice nu sunt suficiente pentru a pierde din greutate. Care este singura metodă prin care poţi slăbi

de Covasna Media | 403 vizualizări

Activitatea fizică aduce numeroase beneficii, de la reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă până la îmbunătăţirea stării psihice, dar nu este suficientă pentru a pierde din greutate, sugerează un nou studiu medical.

Contrar unor preconcepţii, sportul nu ajută la slăbit decât dacă este însoţit de anumiţi paşi, au explicat cercetătorii Richard S. Cooper, MD şi Amy Luke, PhD în cadrul Facultăţii de Medicină Stritch din cadrul Universităţii Loyola din Chicago.

„Activitatea fizică este crucială pentru îmbunătăţirea sănătăţii, dar nu poate stăvili de una singură obezitatea”, au scris Dr. Luke şi Cooper, în International Journal of Epidemiology, citat de sciencedaily.com.

Cooper şi Luke au analizat legătura dintre activitatea fizică şi obezitate timp de mai mulţi ani. Când au început analiza, au presupus că exerciţiile fizice sunt vitale pentru pierderea în greutate. Rezultatele finale au reprezentat însă o surpriză.

Dacă faci prea mult sport, apetitul pentru alimente va fi mai mare şi vei mânca mai mult. Astfel, dincolo de activitatea fizică, avem nevoie de un control strict al consumului de calorii.

„Acest mesaj nu va fi pe placul celor care recomandă activitatea sportivă, urcatul şi coborâtul scărilor şi consumul de fructe şi legume. Reţetele trebuie să fie precise: Există o singură modalitate prin care poţi slăbi: consumă mai puţine calorii”, au explicat Cooper şi Luke.

În International Journal of Epidemiology, Luke şi Cooper prezintă aşa-zisele dovezi potrivit cărora exerciţiile fizice NU reprezintă cea mai bună modalitate de slăbit:

- numeroase studii clinice au relevat faptul că exerciţiile fizice şi abţinerea de la consumul excesiv de calorii aduc aceleaşi rezultate ca şi diminuarea numărului de calorii.

- studiile nu au descoperit o legătură clară între consumul de energie şi schimbarea greutăţii unei persoane.

- activitatea fizică nu influenţează riscul obezităţii.

„Chiar dacă activitatea fizică are beneficiile sale, dovezile au arătat că exerciţiile fizice sunt însoţite de un consum mai mare de calorii. Dacă persoana respectivă nu face un efort conştient pentru a se abţine de la consumul excesiv de calorii, nu va reuşi să slăbească”, au conchis Cooper şi Luke.

(gandul.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.