LIFESTYLE 20 noiembrie 2013

Eviţi să cumperi banane cu coaja pătată? Nu ar trebui, spun specialiştii

de Covasna Media | 283 vizualizări

Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, medicii ne recomandă să mâncăm câte o banană în fiecare zi. Cu toate că obişnuim să le alegem pe cele cu coaja curată, specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc contrariul.

Cu cât au coaja mai pătată, cu atât sunt mai eficiente în lupta cu cancerul

Studii recente ale unor cercetători din Japonia au demonstrat că bananele coapte bine, cu coaja pătată, produc o substanţă numită TNF (Factor de Necroză Tumo­rală), care dis­truge celulele tumorale, po­trivit foodstory.ro. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât are proprietăţi mai puternice anti-cancer şi de întărire a imunităţii.

Sunt mai eficiente decât băuturile energizante

În urma unui studiu realizat pe atleţi a ieşit la iveală că cei care au mâncat o banană au avut un nivel mai ridicat de dopamină decât cei care au optat pentru o băutură energizantă. Dopamina este o substanță care transmite informația între neuronii creierului şi este implicată în controlul mişcărilor musculare.

Mai mult, nivelul dopaminei a continuat să crească şi la o oră după consumul de banane.

Sunt excelente pentru mahmureală

Bananele sunt bogate în potasiu. Ca să scapi de mahmurea­lă, mănâncă una dimineaţa, imediat după ce te trezeşti, sau chiar înainte să te culci, după ce ai consumat alcool.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.