LIFESTYLE 17 februarie 2014

Eşti leneş din fire? Iată pe cine să dai „vina”!

de Covasna Media | 345 vizualizări

Oamenii de ştiinţă au descoperit o mutaţie genetică res­ponsabilă cu sedentarismul. În acelaşi timp, specialiştii speră să creeze o pastilă care să contracareze lenea.

Dacă ţi-e greu să te ridici de pe fotoliu şi să faci exerciţii fizice, dă vina pe gene! Cercetătorii au descoperit o genă care joacă un rol crucial în creier, făcându-i pe oamenii care o au să fie mai puţin înclinaţi către activitate fizi­că, informează Daily Mail.

Studiul, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Aberdeen şi de cei de la Academia de Ştiinţe din China, oferă şi speranţa realizării unor tratamente care să reducă sedentarismul.

În cadrul studiului, specialiş­tii au comparat şoareci normali cu cei care prezentau această mutaţie. Ei au descoperit că gena respectivă produce o proteină care joacă un rol important în sistemul dopaminei din creier, care influenţează înclinaţia unei persoane de a desfăşura activitate fizică.

În cazul celor care au această genă, receptorii de dopamină sunt blocaţi în interiorul celelei, ceea cea înseamnă că sistemul de transmitere nu funcţionează corect, explică specialiştii.

În schimb, când cobaii au fost trataţi cu un medicament care activează receptorii de dopami­nă, şoriceii au devenit mai activi şi au pierdut şi din greutate. Aceste rezultate le dau speranţe cercetătorilor că un medicament asemănător va funcţiona şi în cazul oamenilor.

(ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.