LIFESTYLE 23 noiembrie 2015

De ce regimurile alimentare nu funcționează pentru toți oamenii la fel

de Agerpres | 475 vizualizări

Mulți oameni au constatat pe propria piele că regimurile de slăbire propuse de reviste, mai ales la începutul sezonului cald, nu funcționează. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii reacționează diferit la consumul de alimente sănătoase, care permit unora să piardă din greutate, în timp ce pe alții, dimpotrivă, îi îngrașă, a demonstrat un studiu realizat în Israel.

De exemplu, o femeie care a participat la acest studiu a arătat o creștere a nivelului de zahăr în sânge de fiecare dată când a mâncat o roșie, aliment considerat cu nivel scăzut de zahăr și grăsimi, relatează Le Parisien.

„Prima mare surpriză și descoperire izbitoare pe care am avut-o este marea variabilitate a reacțiilor oamenilor la feluri de mâncare identice”, a rezumat cercetătorul Eran Segal de la Institutul de Știință Weizmann din Israel.

Cei 800 de participanți la studiu și-au controlat nivelul de zahăr timp de o săptămână și au oferit probe de scaun pentru a le fi analizat microbiomul, monitorizându-se îndeaproape consumul alimentar. Niciun participant nu era diabetic, dar unii erau obezi și aveau o stare de sănătate apropiată de cea a unui pre-diabetic.

În loc de a urma diete standard, cercetătorii le-au sugerat o abordare mult mai personalizată, punând persoana în centrul regimului și nu invers, ceea ce a permis, nu doar să-i ajute să-și controleze nivelul de zahăr, ci și să-și îmbunătățească sănătatea, explică Eran Elinav, coautor al studiului.

Cercetarea a fost publicată în revista Cell Press.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.