De ce este bine să ne uităm la mâini înainte de fiecare masă
În lupta împotriva kilogramelor în plus, oamenii pot avea un aliat important. Palmele noastre ascund secrete care, descifrate, ne pot ajuta să fim mai eficienţi în dietele urmate.
De exemplu, când consumi carne, mărimea porţiei respective nu trebuie să fie mai mare decât palma ta, conform news.com.au, preluat de bzi.ro. Iar o porţie de mâncare care conţine carbohidraţi nu trebuie să depăşească mărimea pumnului tău, mai susţin specialiştii în domeniu.
În privinţa untului consumat, cel mai bun indiciu este dat de degete. Mărimea vârfului unui deget arată cantitatea de unt pe care o poţi pune pe o felie de pâine, astfel încât să nu depăşeşti măsura. Specialiştii în nutriţie susţin că mulţi oameni au probleme cu greutatea din cauza lipsei controlului asupra mâncării consumate.
Porţiile de mâncare devin tot mai mari
Chiar şi când porţiile sunt mari, simţim nevoia de a mânca totul pentru a nu lăsa nimic în farfurie. O asemenea mentalitate este larg răspândită în lume. Anul trecut, specialiştii britanici în afecţiuni cardiace (British Heart Foundation) au ajuns la concluzia că magazinele din care ne cumpărăm hrana au depăşit orice limită în privinţa porţiilor de alimente vândute.
În ciuda problemelor pe care oamenii le au cu obezitatea, mărimea porţiilor de mâncare din magazine este mult mai mare faţă de anul 1993, de exemplu. Există cazuri în care acestea s-au dublat sau au crescut cu aproximativ 50%. Cantitatea mare de mâncare poate duce şi la probleme cardiace, avertizează experţii.
În alegerile pe care le facem zilnic, cantitatea de ingrediente este esenţială. De exemplu, între o linguriţă şi o lingură de unt e o diferenţă de 74 de calorii. O linguriţă de ulei conţine 45 de calorii, dar una mai mare are un conţinut de 135 de calorii.