LIFESTYLE 7 august 2014

De ce e bine să mănânci porumb fiert

de Covasna Media | 302 vizualizări

Porumbul fiert ne aduce aminte de copilărie, ne face meniul de seară mai uşor şi rapid de pregătit şi ne încântă, pentru că îl asociem cu vara şi vacanţa. Porumbul fiert poate fi un aliat în cura de slăbire şi lupta cu kilogramele în plus, scrie unica.ro.

Număr de calorii moderat, multe fibre, vitamine, potasiu şi antioxi­danţi, toate într-un gust delicios, cu iz de vacanţă din copilărie.

Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boala celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten.

Porumbul fiert conţine antioxidanţi sănătoşi, care portejează orga­nis­mul: beta caroten, luteină, xantine, vitamina A, acid ferulic. Bioflavonoidele vegetale ajută în prevenirea apariţiei mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de plămân, cancerul cavităţii bucale şi cancerul de colon, dar şi în ameliorarea bolilor inflamatorii.

Porumbul fiert aduce organismului un aport de vitamine din complexul B şi minerale esenţiale ca zinc, magneziu, cupru, fier şi mangan.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.