LIFESTYLE 12 ianuarie 2016

De ce curele de detoxifiere sunt o pierdere de timp?

de Covasna Media | 427 vizualizări

Se pare că este un adevărat trend să ţii măcar o dată o cură de detoxifiere, însă nu este deloc atât de simplu pe cât pare. Nu ar fi minunat dacă am putea curăţa totul cu numai câteva piureuri?

Ghinion. Curele de detoxifiere sunt o adevărată pierdere de timp. Este foarte simplu să cumperi câteva plicuri de ceai şi să aştepţi să ai un organism ca nou. Mai mult, unii producători promit chiar că în urma unei cure vei scăpa şi de câteva kilograme sau chiar vei trata unele proble­me de sănătate. Totuşi, după câteva luni de „tratament” realizezi că nu sesizezi nicio îmbunătăţire. De ce?

Răspunsurile se află în domeniul științei, precum și în modul în care corpul uman lucrează diferit de la om la om. De aceea, o cură de dezintoxifiere poate să îţi facă mai mult rău, scrie clickpentrufemei.ro.

Sucul verde nu îţi curăţă organismul

Cine nu şi-ar dori ca un amestec încântător de varză, verdeţuri, sevă de copac şi lacrimi de unicorn să îi rezolve orice problemă, în timp ce el continuă să consume alimente grase, pline de zaharuri şi de calorii? Iar dacă le cumperi din comerţ, în loc să ţi le prepari singură, te poţi trezi că cele mai multe sucuri verzi sunt doar apă cu zahăr.

Aceste sucuri, în general, pretind că îţi detoxifică organismul în timp ce tu vei fi plină de energie, cu câteva kilograme în minus şi cu o piele minunată. De ce nu ar putea face toate minunile astea şi o salată preparată acasă?

Pentru a te detoxifia trebuie să fii plină de toxine

Pentru o cură de detoxifiere, trebuie mai întâi să fii plină de toxine. Și probabil că nu ești. Dacă ai avea în realitate o acumulare de metale grele sau pesticide în corpul tău, ar trebui să te simţi destul de rău. Există simptome specifice atunci când ai aceste „toxine” în organism. De fapt, diferite metale și pesticide au simptome variate, cum ar fi spasme musculare și dificultăți de respirație. Iar în acest caz cu siguranţă ai nevoie de ajutorul unui medic şi nu de o cură de detoxifiere. Iar tratamentul constă, în general, din dimercaprol chelatizare și atropină, nu din suc.

Pastilele de curăţare a colonului sunt inutile

Ce zici de pastilele de curăţare a colonului? Aceste pilule pretind că îmbunătăţesc starea de sănătate a colonului. De exemplu, multe vedete fac reclame la astfel de suplimente şi susțin că acestea „te vor scăpa de toxinele dăunătoare”, și „vor sprijini colonul și sistemul digestiv”.

De ce ai lua, totuşi, aceste pastile? Ficatul și rinichii tăi nu fac oricum o treabă excelentă detoxifiindu-ţi corpul în fiecare zi? Fii sigură că se descurcă mult mai bine decât o cutie cu pastile extrem de scumpe.

Iar dacă tu crezi că ai nevoie de pastile fiindcă aceste organe nu funcționează corect, nu este nevoie să te duci la magazinul de naturiste să îţi iei un supliment. Fă-ţi mai bine o programare la un doctor specialist.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.