LIFESTYLE 14 decembrie 2015

Cum te trimite lenea în mormânt

de Covasna Media | 363 vizualizări

Somnul e benefic organismului, însă, ca orice lucru bun, în doze mari, poate deveni nociv. Un studiu recent a arătat că persoanele care dorm mult şi cărora le este lene să se mişte ajung mai repede în mormânt.

Acest obicei se adaugă altor factori de risc, cum ar fi fumatul sau băutul excesiv. Contează şi calitatea somnului, arată raportul publicat de PLoS Medicine; cu cât aceasta e mai slabă, cu atât viaţa este mai scurtă, conform Medical Daily.

Cercetarea a arătat că o persoană inactivă, care stă jos mai mult de şapte ore pe zi, o persoană cu obiceiuri nesănătoase când vine vorba de somn (care doarme mai puţin de şapte ore sau mai mult de nouă ore pe noapte) prezintă un risc de patru ori mai mare de a muri prematur comparativ cu o alta, care nu are aceste obiceiuri.

Bolile cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, diabetul şi afecţiunile respiratorii cronice apar pe fondul unor obiceiuri nesănătoase: fumat, consum exagerat de alcool, lipsa activităţii fizice şi alimentaţie nesănătoasă.

În cadrul studiului, au fost monitorizaţi, timp de şase ani, peste 230.000 de adulţi de vârstă mijlocie şi peste. În perioada în care au fost monitorizaţi, 15.600 de subiecţi au murit. S-a descoperit că o combinaţie de genul inactivitate, stat jos prelungit şi somn nesănătos e la fel de periculoasă cu fumatul + consumul de alcool, mai notează ziare.com.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.