Cum te îngraşă stresul
Stresul este un inamic de temut care îşi pune amprenta apăsat asupra stării generale de sănătate. Mai mult decât atât, potrivit cercetătorilor, stresul este unul dintre principalii factori care te îngraşă, având în vedere felul în care acţionează asupra organismului.
Aşa te îngraşă stresul:
1. În primul rând, stresul duce la încetinirea proprietăţilor glandei tiroide. Aceasta glandă are şi rolul de a regla metabolismul şi implicit de a ajuta la eliminarea grăsimilor în exces din corp. Având în vedere că de cele mai multe ori problemele tiroidiene se declanşează pe fond nervos, este clar cum afecţiunile tiroidei, cauzate de stres, pot duce la îngrăşare.
2. Stresul este vinovat totodată de reducerea cantităţii de bacterii necesare pentru procesul de digestie din intestine. Aceste bacterii ajută la descompunerea şi digestia alimentelor iar dacă concentraţia lor este prea mică, atunci corpul va asimila efectiv substanţe în exces, ceea ce va duce la îngrăşare. Totodată, detoxifierea organismului nu va mai fi realizată corespunzător.
3. Poate unul dintre cele mai grave efecte ale stresului asupra organismului este acela că încetineşte dezvoltarea masei musculare dar favorizează arderea foarte lentă a grăsimilor. În acest fel, corpul va stoca energie sub formă de grăsime în surplus, fără să înregistreze dezvoltare musculară. Această problemă are două tăişuri, având în vedere că dezvoltarea musculară grăbeşte arderea grăsimilor în exces din organism.
4. O altă problemă pe care o generează stresul, este dezechilibrul hormonilor sexuali. Astfel, stresul creşte nivelul hormonului estrogen ceea ce duce, de cele mai multe ori, la acumularea de kilograme în plus.
5. Nu în ultimul rând, stresul este vinovat pentru acumularea de grăsime în jurul taliei. Acest lucru se întâmplă din cauză că organismul este mereu în aşteptarea unui lucru neplăcut, ceea ce declanşează un mecanism de protecţie, manifestat şi prin depunerea de grăsime în jurul taliei şi a abdomenului.
(lyla.ro)