LIFESTYLE 21 mai 2014

Cum te ajută capsaicina să slăbeşti rapid

de Covasna Media | 550 vizualizări

Capsaicina este o substanţă naturală din ardeiul iute, care ajută la reducerea kilogramelor în plus şi este responsabilă pentru gustul picant al legumei. Probabil ai auzit deja că alimentele de acest tip te ajută să arzi mai multe calorii, însă nu ai ştiut exact cum să le introduci în dieta de zi cu zi. Află cum acţionează capsaicina, dar şi cum poţi să ajungi la rezultatele dorite cu ajutorul ei!

Scade pofta de mâncare

Mai multe studii au demonstrat efectele uimitoare pe care le are capsaicina într-o dietă de slăbit. Conform unor cercetări efectuate de revista de specialitate Clini­cal Nutrition, această substanţă scade pofta de mâncare. Cei 27 de voluntari au recunoscut la finalul studiului că nu au simţit nevoia să consume mai multe alimente decât sunt necesare la o masă, reuşind să scadă numărul caloriilor zilnice. De asemenea, capsaicina stimulează metabolismul, ceea ce înseamnă că organismul tău va face faţă caloriilor consumate şi că va avea mai multă energie. În plus, consumul de ardei iuţi sau de capsule ce conţin capsaicină îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi digestia, are efecte antioxidante şi te ajută să te menţii în formă.

Cum poţi să slăbeşti cu capsaicină?

Indiferent că urmezi o dietă de slăbit sau nu, consumul de alimente picante va accelera arderea caloriilor şi îţi va diminua poftele alimentare. Adăugă gust preparatelor tale culinare folosind ardei iuţi proaspeţi sau boia, în funcţie de tipul mâncării. Ştim că este greu să consumi ardeiul iute ca atare, de aceea venim în sprijinul tău cu câteva idei. De exemplu, poţi să pui ardei tocat mărunt în salate şi ciorbe sau să foloseşti boia la diferite sosuri. Îndrăgosteşte-te de reţetele mexicane şi încearcă cât mai multe, având în vedere că acest popor este campion la preparate picante. Îţi place să-ţi pregăteşti frecvent sucuri de legume? Adaugă şi un vârf de cuţit de boia sau puţin ardei iute în storcător. Nu numai că băuturile vor fi mai gustoase, dar vor avea şi mai multe efecte benefice asupra siluetei tale.

Dacă nu te încântă consumul mare de ardei picanţi, optează pentru capsule şi tinctură îmbogăţite cu extract de capsaicină. Şi ţine cont că oricât de mult ţi-ai dori să slăbeşti, nu trebuie să exagerezi cu consumul de condimente, în special dacă ai afecţiuni gastrice. De asemenea, combină dieta picantă cu exerciţii fizice, astfel rezultatele vor fi mult mai bune.

Testează şi tu efectele benefice pe care le are capsaicina asupra siluetei. Urmează o dietă de două săptămâni, bazată pe preparate în care ai folosit ardei iute. Iar dacă obişnuieşti să faci antrenamente fizice, consumă ceva picant cu o oră înainte, pentru ca organismul tău să ardă mai multe calorii decât în mod normal.

(divahair.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.