LIFESTYLE 26 august 2015

Cum stai cu sănătatea în funcție de înălțime

de Covasna Media | 296 vizualizări

Știai că înălțimea îți poate spune cum stai cu starea de sănătate? Astfel, se pare că persoanele mai scunde au șanse mai mici de a se îmbolnăvi de cancer, în timp ce femeile înalte nu au probleme cu inima.

Iată, așadar, la ce boli ești predispusă sau care sunt afecțiunile de care ești ferită, în funcție de înălțimea ta!

Femeile mici de statură au șanse mici de a face cancer

Cercetătătorii susțin că persoanele scunde au șanse mai mici de a fi diagnosticate cu cancer.

„Melanomul, cancerul la tiroidă, la rinichi, la sân și la colon sunt puternic asociate cu înălțimea“, spune Geoffrey Kabat, epidemiolog la Colegiul de Medicină

Albert Einstein din New York City, SUA. Totodată, el a descoperit că femeile de 1,77 cm au cu 30 până la 40% mai multe șanse de a dezvolta aceste tipuri de cancer, decât persoanele de sex feminin cu o înălțime ce nu depășește 1,52 cm.

„Femeile mai înalte tind să aibă organe mai mari și mai multe celule în organism, astfel șansa de a dezvolta mutații care duc la cancer este mai mare“, susține Kabat.

Femeile mici de înălțime sunt ferite de riscul formării cheagurilor de sânge

Dacă ești mai mică de 1,52 cm și ai o greutate normală, riscul formării cheagurilor de sânge este destul de redus. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Tromso din Norvegia, în cazul femeilor înalte, sângele trebuie pompat pe o distanță mai mare, de unde și riscul crescut de cheag, scrie clicksanatate.ro.

Totuși, femeile înalte, fără probleme de greutate, sunt ferite de riscul formării cheagurilor.

Femeile scunde sunt longevive

Una dintre genele legate de longevitate este, de asemenea, responsabilă pentru statura mică, arată un studiu al Colegiului de Medicină Albert Enstein.

Femeile înalte au o inimă sănătoasă

Femeile de 1,72 cm au cu 28% mai puține riscuri de a dezvolta boli cardiovasculare, spre deosebire de cele cu o înălțime de 1,60 cm, arată un studiu britanic recent publicat în „Jurnalul de Medicină New England“.

Femeile înalte au parte de sarcină și naștere ușoare

Viitoarele mame, cu o înălțime de 1,67 cm, au între 18-59% mai puține riscuri de a dezvolta diabet gestațional decât femeile de 1,60 cm, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din New York, în care s-au monitorizat peste 220.000 de sarcini.

Femeile înalte au o minte ageră

O femeie de 1,70 cm are cu 50% mai puține șanse de a se îmbolnăvi de demență, spre deosebire de persoanele de 1,55 cm, se arată într-un studiu preliminar realizat de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.