LIFESTYLE 29 ianuarie 2014

Cum se reîncălzeşte corect mâncarea

de Covasna Media | 380 vizualizări

Se ştie, când se răceşte, mâncarea îşi pierde gustul! Cum putem să-i redăm savoarea? Iată câteva trucuri oferite de experţii bonappetit.com. Urmându-le, alimentele îşi vor recăpăta gustul, iar tu vei arunca mai puţină mâncare.

Pizza

Încinge o tigaie întinsă, la foc iute. Aşează feliile de pizza cu blatul în jos, pune un capac şi lasă tigaia pe foc 3-4 minute, până ce brânza începe să se topească. Scoate apoi capacul şi mai las-o 2-3 minute pe foc, până când blatul devine crocant.

Orez

Poate fi reîncălzit fie pe aragaz, fie în cuptorul cu microunde. În prima variantă, orezul se pune într-o cratiţă adâncă şi se adaugă puţină apă. Se ţine la foc mediu până începe să sfârâie. Se amestecă uşor aproximativ 1 minut. Se opreşte focul, se pune capac şi se lasă 5 minute, până capătă un aspect aerat, pufos. Când foloseşti cuptorul cu microunde, pune orezul într-un vas, adaugă puţină apă, apoi acoperă vasul cu folie alimentară, având grijă să nu atin­gă orezul. După 3 minute, scoate-l şi aerează-l cu o furculiţă.

Plăcintă

Înainte de a fi reîncălzită, plăcinta cu fructe se taie felii. Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade Celsius. Plăcinta se dă la cald 8-10 minute. Dacă plăcinta este însi­ropată, feliile se pun (individual!) pe folie de aluminiu, se ridică uşor marginile, dar nu se acoperă, şi se încălzesc după aceeaşi metodă. Astfel, siropul nu se va scurge în tavă şi nu se va arde.

Ceaiul sau cafeaua

Dacă trebuie să le reîncălzeşti neapărat, evită să le pui în ibric. Vor căpăta un gust metalic. Cea mai bună metodă este să le reîncălzeşti în cuptorul cu microunde, într-o cană ceramică.

Tocăniţe şi supe / ciorbe

Deşi va dura mai mult, se reîncălzesc la foc mic. Dacă sunt reîncălzite la foc mare, lichidul se va evapora, iar mâncarea îşi va pierde gustul şi consistenţa.

(feellikecooking.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.