LIFESTYLE 5 februarie 2015

Cum scapi de mirosul de ţigară din casă

de Covasna Media | 504 vizualizări

Pe piaţă există numeroase produse menite să elimine sau să estompeze mirosul de ţigară, însă ne putem descurca şi cu ce găsim la îndemână, în casă. Iată în continua­re mai multe metode de a elimina mirosul de ţigară:

Oţetul – este foarte eficient când vine vorba de îndepărtarea mirosului de ţigară, putând fi folosit în mai multe moduri. Cât încă mai persistă fumul de ţigară în încăpere, o soluţie din oţet (de preferinţă oţet de mere) şi puţină apă poate fi pusă într-un recipient de tip spray şi pulverizată prin cameră. Avantajul oţetului faţă de anumite produse comerciale este că poate fi folosit şi dacă în casa respectivă locuiesc persoane cu alergii sau suferind de astm.

Oţetul poate fi folosit şi pe termen lung – se toarnă în boluri şi este ţinut în camerele în care se fumează în mod frecvent, ajutând la împiedicarea impregnării mirosului în pereţi sau în materialele textile. De asemenea, oţetul diluat în apă poate fi folosit şi la curăţarea covoarelor, atunci când încercăm să scăpăm de mirosul de ţigară.

Citricele – Cojile de lămâi şi de portocală pot fi folosite şi atunci când încercăm să scăpăm repede de mirosul de fum, dar şi dacă dorim să împiedicăm ca mirosul să se instaleze definitiv în cameră. Pentru a scăpa rapid de mirosul de ţigară din încăpere, putem folosi bricheta pentru a „pârli” cojile de lămâie sau de portocală. Uleiurile care vor fi eliminate de coajă vor neutraliza miroul de fum de ţigară. De asemenea, cojile citricelor pot fi puse în boluri şi lăsate în camerele în care se fumează, pentu a împiedica instalarea definitivă a mirosului de ţigară.

Pătrunjelul şi leuşteanul – Pătrunjelul şi leuşteanul nu ajută foarte mult la eliminarea rapidă a mirosului de ţigară (decât dacă folosim legăturile pe post de evantai) însă aceste verdeţuri sunt utile atunci când dorim să evităm ca mirosul de ţigară să se instaleze permanent. Nu trebuie decât ca verdeţurile să fie tocate mărunt şi puse în farfurioare sau boluri în camerele în care s-a fumat.

Bicarbonatul de sodiu – Bicarbonatul de sodiu pus în plicuri plasate în camerele în care se fumează va ajuta la absorbirea mirosului de ţigară. De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate fi împrăştiat pe covoare, lăsat un sfert de oră să-şi facă efectul şi apoi aspirat. Dacă aveţi un aspirator puternic, odată cu bicarbonatul de sodiu veţi fi scăpat şi de mirosul de ţigară. De asemenea, se pot folosi cărbuni pentru absorbirea mirosului de ţigară (chiar şi cărbunii pentru grătar pe care îi găsiţi la benzinării). Cărbunii se lăsă în boluri, în colţurile camerelor.

De menţionat că metodele de mai sus dau roade doar în condiţiile în care încăperile sunt aerisite zilnic. De asemenea, materialele textile (perdele, draperii, covoare) din camerele în care se fumează trebuie spălate des, pentru ca mirosul de ţigară să nu se instaleze. Din nou, oţetul poate fi folosit cu încredere, inclusiv atunci când curăţăm mobile. Dacă pe pereţi s-a folosit vopsea lavabila, apa cu puţin oţet va ajuta la eliminarea mirosului de ţigară. În plus, dacă în încăpere sunt aparate de aer condiţionat, filtrele ar trebui schimbate destul de des.

În final, dacă trebuie să scăpaţi repede de mirosul unei ţigări recent fumate într-o încăpere, se poate apela la metoda „turbo”. Se ia un prosop ud şi se învârte energic prin cameră. Fumul de ţigară, care constă în particule solide foarte mici suspendate în aer, va adera la prosopul umed, mirosul fiind eliminat în câteva minute, mai adaugă casoteca.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.