LIFESTYLE 10 octombrie 2013

Cum să te trezeşti dimineaţa fără probleme

de Covasna Media | 354 vizualizări

Englezii spun „Trezeşte-te şi străluceşte!”. Uşor de zis, greu de făcut, mai ales dacă eşti genul de persoană care are reale probleme în a se trezi dimineaţa. Totuşi, nu e chiar imposibil să fii fresh la prima oră. Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos. Încearcă-le şi vei începe să simţi energia!

Întinde-te şi fă gimnastică 

Câteva exerciţii uşoare de stretching îţi vor ajuta corpul să se energizeze. Mai mult, aceste mişcări îţi vor „limpezi” mintea şi vor îndepărta orice gânduri de lene. După cele câteva exerciţii de întindere, câteva exerciţii de gimnastică vor pune sângele în mişcare. Poţi face fandări, genuflexiuni, abdomene sau poţi sări coarda. Nu contează ce faci, atât timp cât te mişti. Atenţie! Înainte de orice activitate fizică, fă câteva mişcări de încălzire a muşchilor.

Bea mai puţină cafea şi mai multă apă 

Cafeaua te ajută să începi ziua cu dreptul, însă nu bea mai mult de două ceşti. Efectul va fi contrar aşteptărilor. O singură ceaşcă de cafea, însă, îţi va păstra nivelul de energie ridicat pentru mai mult timp. Pe timpul nopţii, corpul foloseşte rezerva de apă. Imediat ce te trezeşti bea câteva pahare de apă. Nu numai că îţi vei revigora organismul, însă îţi vei stimula sistemul nervos şi vei activa sistemul digestiv. Bea apă imediat ce te trezeşti şi vei fi mult mai pregătit să gestionezi stresul ce va urma pe parcursul zilei.

Rutina somnului 

Culcă-te în fiecare seară la aceeaşi oră şi trezeşte-te dimineaţa la aceeaşi oră, în fiecare zi. Corpul uman este setat să funcţioneze după rutină. Obişnuindu-l cu un program regulat, organismul nu va mai fi obosit dimineaţa, la trezire.

Schimbă alarma ceasului 

Dacă alarma ceasului tău deşteptător ar trezi şi morţii, schimb-o. Nu numai că poate fi stresantă şi chinuitoare, însă există riscul real de a face atac de cord. Achiziţionează un ceas cu radio care să pornească dimineaţa automat cu un volum mic care să crească apoi gradat.

„Deconectează-te” 

Înainte de culcare cu o oră, deconectează-te. Închide computerul, televizorul, telefonul mobil sau orice alt aparat care să-ţi stimuleze creierul. De asemenea, cumpără-ţi întrerupătoare care să ajusteze intensitatea luminii becului. Dacă creierul primeşte semnalele corespunzătoare, se va linişti încet-încet şi vei avea un somn mai mult decât odihnitor.

Fă duş 

Un duş la prima oră a dimineţii poate fi foarte revigorant. Pe lângă faptul că te vei simţi „fresh”, apa va contribui la stimularea sistemului nervos.

Mănâncă 

Corpul tău are nevoie de energie. Un mic dejun sănătos dimineaţa (chiar dacă e doar un iaurt cu fructe sau un sandvich cu unt de arahide) va revigora organismul şi vei fi tentat să mănânci mai puţin şi mai sănătos, la prânz.

Respiră 

Pentru mulţi oameni, trezitul de dimineaţă este o adevărată corvoadă, mai ales când se gândesc câte lucruri sunt de făcut în ziua respectivă. Exerciţiile de respiraţie profundă sunt excelente pentru a calma corpul şi mintea. Imediat ce te trezeşti, respira de câteva ori adânc şi vei simţi diferenţa.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.