LIFESTYLE 7 mai 2015

Cum puteţi combate efectele negative ale sedentarismul

de Covasna Media | 318 vizualizări

Pentru a combate efectele negative ale sedentarismului este suficient să depunem un minim de efort, spun cercetătorii. Pentru că agitaţia zilnică nu ne permite să ne luăm pauze mari, oamenii de ştiinţă au studiat problema şi au descoperit de câte minute avem nevoie pentru o scurtă plimbare, cu efecte benefice asupra sănătăţii.

O scurtă plimbare, de două minute, în fiecare oră poate inversa efectele negative pe care statul în faţa calculatorului, pe scaun, le are asupra stării generale de sănătate.

Studiile anterioare au arătat că statul pe scaun pentru o perioadă lungă de timp, în fiecare zi, creşte riscul de apariţie al bolilor de inimă şi al diabetului. Recomandările actuale, referitoare la activitatea fizică, sfătuiesc adulţii să facă cel puţin 2.5 ore de exerciţii în fiecare săptămână, notează Medlive.

Dacă vor fi confirmate, noile descoperiri vor accentua ideea conform căreia şi perioadele scurte de activitate fizică oferă beneficii pentru sănătate.

„Exerciţiile fizice sunt minunate, dar realitatea este că dacă vorbim de activitate fizică, posibilitatea ca fiecare persoană să o facă în adevăratul sens al cuvântului este limitată. Studiul nostru sugerează că şi schimbările mici pot avea un impact mare”, spune autorul studiului, Tom Greene.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.