LIFESTYLE 1 noiembrie 2015

Cum poţi să elimini nicotina din corpul tău, în mod eficient

de Covasna Media | 373 vizualizări

Atunci când fumezi o ţigară, aceasta eliberează nicotină în fluxul tău sangvin, ceea ce aduce un plus de plăcere pentru fumător. Dar ştiai că, pentru ca nicotina aceea să iasă din corpul tău, sunt necesare 6 până la 8 ore, iar mare parte din ea este eliminată atunci când urinezi?

Potrivit unor studii, dacă mănânci mai multe fructe şi legume care sunt bogate în vitamina C (care, la rândul ei, îţi accelerează metabolismul), acestea te vor ajuta să elimini mai rapid nicotina din sânge.

Un studiu care a fost făcut public de cercetătorii de la Universitatea din Buffalo a chestionat 1000 de fumători cu vârste de peste 25 de ani de pe teritoriul acelui stat. 14 luni mai târziu, cercetătorii au verificat dacă participanţii s-au abţinut de la tutun în lunile anterioare.

Rezultatul a fost că persoanele care au mâncat cele mai multe fructe şi legume au fost de 3 ori mai înclinate să stea departe de ţigări, comparativ cu acei oameni care au consumat cantităţi mai mici de fructe şi legume, timp de cel puţin 30 de zile. De asemenea, consumatorii de fructe şi legume au avut rezultate mai bune la un test referitor la dependenţa de nicotină şi au fumat mai puţine ţigări pe zi.

Motivele pentru care persoanele care au mâncat mai multe fructe şi legume au observat că le este mult mai uşor să renunţe la ţigări sunt următoarele:

- fructele şi legumele i-au făcut pe oameni să aibă senzaţia de saţietate, deoarece fumătorii, ocazional, confundă foamea cu pofta de a fuma o ţigară;

- fructele şi legumele au scăzut dependenţa de nicotină;

- fructele şi legumele ar putea face gustul tutunului mai respingător, comparativ cu alcoolul, cafeaua sau carnea;

- stilul de viaţă are o şansă mai mare de a-i determina pe fumători să renunţe la ţigări.

Iată, potrivit feminis.ro, care sunt aliaţii care te ajută, să elimini eficient nicotina din organism:

1. Apa îţi hidratează corpul deoarece nicotina te deshidratează. Totodată, apa ajută în procesul de transpiraţie, iar astfel elimini nicotina din corp.

2. Legumele cum ar fi vinetele, fasolea, castraveţii şi ţelina influenţează gustul ţigărilor, iar astfel scade dependenţa de nicotină. Cu toate acestea, nu consuma prea multe legume dulci, deoarece concentraţia lor de zahăr este prea mare, iar acest factor ar putea perturba echilibrul din centrii de plăcere ai creierului, crescând, în schimb, do­rinţa de a fuma.

3. Urzicile au o mare concentraţie de fier, un aliat grozav în combaterea infecţiilor din organism.

4. Kiwi curăţă nicotina din corpul tău şi restabileşte nivelurile de vitamina A, vitamina C, vitamina E, care sunt reduse din cauza fumatului.

5. Ceaiul de ace de pin se foloseşte de multă vreme pentru a dezinfecta zona cavităţii bucale şi gâtului, dar ajută şi la restabilirea sănătăţii plă­mânilor.

6. Portocala are un nivel ridicat de vitamina C, care poate restabili echilibrul în corpul tău, mai ales că fumatul reduce nivelul de vitamina C. De asemenea, vitamina C reduce stresul şi îţi accelerează metabolismul, iar astfel grăbeşte procesul prin care se elimină nicotina.

7. Spanacul are un conţinut ridicat de vitamine şi acid folic, care sunt aliaţi excelenţi pentru corpul tău. În plus, acestea fac ca gustul tutunului să ţi se pară neplăcut.

8. Broccoli are o cantitate mare din vitaminele B5 şi C. Această legumă ajută la "reumplerea" depozitelor goale de vitamina C şi îţi protejează plămânii de stricăciunile provocate de toxine.

9. Sucul de morcovi ajută în procesul de eliminare a nicotinei, mai ales că are concentraţii ridicate de vitamina A, vitamina B, vitamina C şi vitamina K. Deoarece nicotina îţi afectează pielea şi o îmbătrâneşte, sucul de morcovi face minuni pentru sănătatea pielii tale.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.