LIFESTYLE 3 martie 2015

Cum opreşti căderea părului: şase metode sănătoase şi ieftine

de Covasna Media | 638 vizualizări

Este firesc ca părul să cadă, însă prea mult căzut într-o perioadă mai scurtă poate genera neplăceri la nivelul podoabei capilare, de la greutatea în aranjare a părului până la chelire.

Totul de la regimul alimentar până la modul de îngrijire a părului poate contribui la o podoabă capilară frumoasă sau, dimpotrivă, la căderea părului. Există însă câteva metode prin care poţi să opreşti căderea părului său, mai exact, reducerea numărului de fire căzute în mod natural din cap.

Iată şase metode sănătoase, simple şi ieftine prin care poţi să încetineşti procesul de cădere a părului.

Masează-ţi scalpul

Masajul scalpului stimulează celulele vii şi circulaţia sângelui şi îndepărtează celulele moarte care uneori risca să le „asfixieze” pe cele vii. Masajul scalpului trebuie efectuat cu gentileţe, cu buricul degetelor, niciodată cu unghiile pentru a nu irita pielea capului. Începe de la frunte şi continuă până la ceafă. Astfel îţi îmbunătăţeşti irigarea cu sânge a vaselor de sânge de pe scalp, fapt care stimulează şi creşterea foliculilor de păr. O dată sau de două ori pe săptămână ar trebui masat cu delicateţe scalpul cel puţin 10-15 minute.

Perie-ţi părul cu grijă

Peria sau pieptănul pot face mai mult rău decât bine dacă ai obiceiul să tragi de păr pentru a-l descurca. Acţiunea de a trage de păr afectează rădăcinile şi poate duce la pierderea permanentă a firelor de păr, nu doar la fragilizarea şi ruperea lor. Perie-te corect pe cap începând cu vârfurile părului şi urcând încet spre rădăcini, descurcând cu delicateţe fiecare secţiune a părului fără a trage de el.

Ai grijă când lucrezi pe părul ud

Părul ud este cel mai fragil, aşadar trebuie să acţionezi şi cu mai multă delicateţe atunci când lucrezi pe părul ud. Spre exemplu, dacă îţi descurci părul după ce te dai cu balsam sau mască de păr, asigură-te că aceasta a acţionat cel puţin 10 minute şi abia mai apoi începi să descurci părul lent cu degetele sau cu un pieptene cu dinţii foarte rari, niciodată cu o perie sau pieptene cu dinţii foarte deşi.

Redu expunerea la soare

Prea mult soare dăunează firelor de păr şi usucă scalpul, motiv pentru care ar trebui să-ţi protejezi podoabă capilară atât cu o pălărie sau o eşarfă în zilele torice, cât şi cu un ser special de protecţie împotriva razelor UV.

Consumă mai multe proteine

Părul este făcut din proteine, iar celulele care compun fiecare fir de păr sunt pe locul 2 în ceea ce priveşte viteza de reproducere celulară a organismului. Pe de altă parte, cum firele de păr nu reprezintă un ţesut cu valoare vitală, ele sunt hrănite ultimele. Din acest motiv, ar trebui să creşti aportul de proteine în regimul ali­mentar pentru ca şi podoaba capilară să primească „hrană”. Ouăle, peştele, puiul şi iaurtul grecesc sunt surse bune de proteine!

Redu temperatura apei când te speli pe cap

Este firesc ca zilnic să cadă între 50 şi 150 de fire de păr pe zi, iar cel mai des cad la periere şi la duş, când te speli pe cap. Totuşi, cu cât cad mai puţine, cu atât mai bine. În acest sens, este indicat să ai grijă ca temperatura apei când te speli pe cap să nu fie foarte ridicată, căci dăunează uleiurilor naturale de pe firele de păr care au rolul de a le proteja şi deschide porii scalpului în aşa fel încât dăunează rădăcinilor. Aşadar, redu temperatura apei când te speli pe cap.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.