LIFESTYLE 1 septembrie 2014

Cum ne vor schimba viaţa noile funcţii extraordinare ale smartphone-ului

de Covasna Media | 292 vizualizări

Este ceva pe care smarthone-ul nu îl poate face? Marii producători de telefoane mobile au început, în mod accele­rat, să includă noile tehnologii în „inteligenţa” smartphone-ului, care poate înlocui diverse alte dispozitive sau lucruri.

Şi această tendinţă continuă, iar în viitorul apropiat vom putea utiliza smartphone-ul ca un factotum în viaţa noastră, atât acasă, în maşină sau la serviciu, potrivit Tech Radar.

Chei

Smartphone-ul probabil nu va putea înlocui cheia de la uşa casei prea curând, dar el va înlocui alte chei. Lanţul de hoteluri Hilton va înlocui încuietorile clasice ale uşilor cu folosirea smartphone-ului pentru a deschide uşa camerei. În schimb, Hyundai experimentează înlocuirea cheilor de la maşină cu un tag NFC de pe smartphone.

Divertisment în maşină

Smartphone-ul va putea face mai multe lucruri în maşina dvs. decât să vă deschidă uşa. Deja CarPlay de la Apple, MirrorLink de la Broadcom şi Open Automotive Alliance de la Google vor să pună smartphone-ul în centrul atenţiei din interiorul automobilului. Astfel, vor fi putea vizualizate informaţii şi alerte despre trafic, hărţi GPS, ascultarea muzicii sau citirea e-mail-urilor primite.

Întrerupător

Produsele Belkin WeMo şi Phillips Hue ar putea fi controlate în viitor de smartphone. Primul este un întrerupător de energie electrică şi al doilea o aplicaţie care poate controla iluminatul.

Stetoscop

Există deja HealthKit de la Apple, Fit de la Google şi SAMI de la Samsung care pot oferi informaţii despre sănătatea utilizatorilor de smartphone-uri. Piaţa aplicaţiilor mobile şi senzorilor din domeniul sănătăţii de pe smartphone vor ajunge la 20 de miliarde de dolari pe an, până în 2018.

Înlocuitor al televizorului

Un recent sondat al CES arată că 53% dintre consumatorii din SUA se aşteaptă ca smartphone-urile şi ta­bletele să înlocuiască televizoarele până în anul 2022.

Card de plată

Aplicaţia de plată de pe smartphone Google Wallet nu a cucerit lumea încă, dar atât Visa, cât şi MasterCard investesc în sisteme NFC care folosesc plăţile cu cardul de pe mobil.

Telecomandă

Telecomenzile pentru televizoare şi alte dispozitive au zilele numărate, deoarece tot mai multe smartphone-uri dispun de această caracteristică, precum HomeKit de la Apple.

Smartphone-ul care a ucis telefoanele fixe

Smartphone-urile „au ucis” telefoanele fixe, iar funcţia de mesagerie vocală este tot mai mult folosită. Deloitte estimează că în Marea Mritanie se vor trimite 300 de miliarde de mesaje instant în 2014.

Smartphone-ul tabletă

Smartphone-urile cu ecrane mari de tip phablet au avut un real succes de vânzări, ele contribuind la scăderea vânzărilor de calculatoare desktop şi laptopuri.

Smartphone-ul ca PC

Smartphone-ul este tot mai mult folosit ca un computer personal decât desktop-urile cu sisteme Windows sau Mac. Utilizatorii pot să-şi ia smartphone-ul oriunde merg şi atunci ei nu mai utilizează calculatorul atât de mult ca până acum.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.