LIFESTYLE 6 ianuarie 2016

Cum îți influențează metabolismul temperatura din dormitor

de Covasna Media | 596 vizualizări

Importanţa somnului pentru sănătate este foarte cunoscută, însă mai puţin ştiut este faptul că temperaturile scăzute în dormitor cresc considerabil beneficiile.

Cu toate că este bine ca temperatura dintr-o cameră să fie ridicată atunci când este frig afară, în timpul somnului este de preferat ca aceasta să fie mai scăzută decât în mod normal. Un dormitor răcoros îţi poate transforma ţesutul adipos maro în energie şi îţi poate ajuta metabolismul chiar şi în timpul zilei, scrie gandul.info.

Reprezentanţii Asociaţiei Americane de Diabet au urmărit modul în care temperatura camerei în care dorm oamenii le influenţează sănătatea. La studiu au participat cinci tineri care au fost analizaţi timp de câteva luni. Cele cinci persoane şi-au trăit viaţa urmând ritmul lor obişnuit, dar au dormit la Institutul Naţional de Sănătate.

Toate mesele le-au fost asigurate de specialişti, pentru a fi siguri că primesc necesarul zilnic de calorii. În prima lună, dormitorul era încălzit la 24 de grade Celsius, pentru a vedea dacă o temperatură scăzută atrage o reacţie în organism. În luna următoare, temperatura a fost scăzută la 19 grade Celsius, pentru a vedea dacă ţesutul de grăsime maro este stimulat.

În următoarea lună, temperatura a fost din nou crescută la 24 de grade Celsius, iar în ultima lună a ajuns la 27 de grade Celsius.

În timpul experimentului, nivelul de zahăr din sânge, de insulină şi consumul zilnic de calorii au fost monitorizate constant, iar cantitatea de grăsime maro a fost măsurată în fiecare lună. Ţesutul adipos maro apare când sistemul endocrin funcţionează corect. Tempera­tura scăzută a schimbat semnificativ corpul participanţilor la studiu. După câteva săptămâni în care aceştia au dormit în camere încălzite la 19 grade Celsius, nivelul de ţesut gras maro s-a dublat, iar sensibilitatea la insulină a fost îmbunătăţită. Grăsimea maro sau grăsimea bună este foarte importantă pentru un metabolism sănătos, scrie cuisineandhealth.com.

Specialiştii mai spun că oamenii care dorm într-o cameră rece au un risc mai scăzut de a suferi de diabet sau de alte probleme metabolice.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.