LIFESTYLE 15 iulie 2015

Cum îţi este influenţată sănătatea de poziţia în care dormi

de Covasna Media | 303 vizualizări

Poziţia în care dormi îţi poate influenţa starea de sănătate, susţin specialiştii. Dacă somnul pe spate te ajută să scapi de arsurile la stomac, cel pe burtă ajută la digestie.

Pe spate, pe burtă sau pe o parte – cum preferi să dormi? Oamenii de ştiinţă susţin că poziţia pe care o preferăm în somn spune multe despre personalitate fiecăruia, dar, în plus, poate influenţa şi sănătatea.

Aşadar, iată care sunt avantajele şi dezavantajele fiecărei poziţii de dormit, potrivit avantaje.ro:

1. Pe spate – printre avantajele acestei poziţii se numără limitarea arsurilor la stomac, prevenirea apariţiei ridurilor pe piept şi, în cazul femeilor, menţinerea frumuseţii sânilor până la o vârstă mai înaintată. De asemenea, are efecte benefice şi asupra coloanei vertebrale.

Dezavantajele, însă, sunt acelea că dormitul pe spate favorizează sforăitul şi refluxul gastric.

2. Pe burtă – deşi este confortabilă, poziţia nu este recomandată. Asta pentru că este responsabilă de apariţia durerilor de spate şi a torticolisului, iar la femei accelerează îmbătrânirea pielii de pe piet şi lăsarea sânilor.

Pe de altă parte, limitează sforăitul şi ajută la digestie.

3. Pe o parte – dormitul pe o parte îmbunătăţeşte circulaţia, combate sforăitul şi reduce durerile de spate şi de gât. Este recomandată în special femeilor însărcinate.

Totuşi, persoanele care dorm în această poziţie se plâng deseori de dureri la nivelul umerilor şi al şoldurilor. Dormitul pe dreapta favorizează accentuarea arsurilor gastrice, în timp ce dormitul pe stânga pune presiune pe plămâni, ficat şi stomac.

4. Poziţia fetală – este comodă şi asigură un somn odihnitor. În schimb, nu permite o respiraţie corectă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.