LIFESTYLE 29 noiembrie 2013

Cum îţi dai seama dacă mierea de albine este naturală

de Covasna Media | 8795 vizualizări

Cristalizarea ei nu înseamnă că produsul este de proastă calitate sau că are zahăr adăugat, ci este un proces firesc.Mierea de albine este proastă dacă se zahariseşte şi înseamnă că este contrafăcută? De câte ori nu ţi-ai pus şi tu această întrebare, îndoindu-te de calitatea mierii pe care ai cumpărat-o. Există numeroase mituri false care circulă vizavi de mierea de albine.

Mierea zaharisită/cristalizată este de proastă calitate - FALS

Zaharisirea mierii de albine nu este un lucru rău şi nu înseamnă că este contrafăcută. Din contră, trebuie să ştii că mierea nefalsificată se cristalizează după 5 zile sau mult mai târziu, explică pe site-ul său Ioan Săbăduş, un producător local din oraşul Satu Mare. Doar mierea de salcâm rezistă mai multă vreme până se cristalizează (10-18 luni, în funcţie de temperatura la care este ţinută). În schimb, toate celelalte tipuri de miere au tendinţa de a se zaharisi, dar acest lucru nu le face de calitate îndoielnică şi nici nu înseamnă întotdeauna că producătorul a adăugat zahăr în ea. Asigu­ră-te că ai găsit un furnizor bun, testat şi de alte persoane.

Mierea mai lichidă şi curată este de calitate - FALS

honeyDin contră, acesta este un lucru care ar trebui să te pună pe gânduri. Un sortiment de miere de albine care este mult prea subţire, curge cu uşurinţă din linguriţă şi este clară/curată este de cea mai proastă calitate. Fereşte-te de ea, deoarece a fost tratată termic (fiartă şi cu adaosuri) şi nu mai are nicio valoare nutriţională!

E bună şi mierea produsă de albinele care nu sunt plimbate din loc în loc - FALS

Dacă albinele au fost ţinute în acelaşi loc, nefiind plimbate pe diverse câmpii pentru a culege polenul vor produce o miere de calitate proastă, deoarece sunt deseori hrănite artificial cu zahăr. Astfel că, produsul final nu va fi cel plin de nutrienţi pentru care mierea este considerată un adevărat medicament.

Mierea de albine pasteurizată este mai bună şi mai sănătoasă - FALS

Prin pasteurizate, adică încălzirea ei la tempera­turi înalte, mierea de albine îşi pierde toate proprie­tăţile vindecătoare pentru care este atât de faimoasă. Enzimele sunt distruse şi rezultă un sirop lichid care nu mai are nicio valoare nutriţională.

Culoarea mierii de albine nu are nicio importanţă - FALS

Cu cât este mai închisă la culoare mierea de albine, cu atât va fi mai aromată. Doar mierea de rapiţă are o culoare albicioasă şi seamănă cu untura de porc, dar are un gust foarte apreciat.

Cum îţi dai seama dacă mierea de albine este naturală

Se întoarce borcanul invers, iar mierea trebuie să se prelingă foarte încet şi să formeze o bulă de aer care urcă lent;

Se introduce o linguriţă în borcanul cu miere şi apoi se ridică. Dacă „firul” mierii nu se întrerupe atunci ai ales o variantă de calitate;

Poţi să iei o scobitoare şi după ce o introduci în miere şi o ridici, mierea trebuie să curgă de pe scobitoare, lin şi fără întrerupere, fără să facă picături;

Zaharisirea mierii de albine nu este un lucru rău. Doar mierea naturală de salcâm rezistă o perioadă mai lungă de timp până se va cristaliza.

(obiectiv.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
CIPRIAN, 8 martie 2016
BUNA ZIUA. AM CITIT ARTICOLUL DUMNEAVOSTRA DESPRE CUM TREBUIE TESTATA MIEREA DACA ESTE NATURALA SAU NU. IN ACEST AN (2015) CANTITATEA DE APA CAZUTA PE SOL A FOST FOARTE MICA. IN CONSECITA TOATA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.