LIFESTYLE 13 aprilie 2015

Cu cât eşti mai bogat, cu atât dormi mai bine!

de Covasna Media | 283 vizualizări

Persoanele care se bucură de un somn odihnitor sunt mai înstărite din punct de vedere financiar, se arată într-un studiu realizat de către Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite. În schimb, cei care au venituri mai mici sunt mai predispuşi la insomnii şi alte tulburări de somn.

Cercetarea s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani şi a inclus peste 270.000 de subiecţi, în principal studenţi, care proveneau din familii cu nivel de trai ridicat sau modest, informează adevarul.ro.

Grijile financiare şi stresul provocat de locul de muncă instabil, precum şi nevoia de a avea mai multe job-uri pentru a face faţă cheltuielilor zilnice, sunt cauze ale somnului insuficient în rândul persoanelor sărace.

Tulburările de somn reprezintă o problemă mondială

Odihna insuficientă constituie o problemă globală ce ameninţă sănătatea şi calitatea vieţii pentru 45% din populaţia lumii. Aproximativ un mi­lion de români cad pradă deficienţelor de somn. „Lipsa somnului poate duce la probleme de sănătate grave, cum ar fi hipertensiunea, dia­betul, depresia, obezitatea sau chiar cancerul. De asemenea, nopţile nedormite pot creşte riscul de accidente rutiere”, spune Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.