LIFESTYLE 26 ianuarie 2014

Copiii nesupravegheaţi pot provoca pagube pe Internet

de Covasna Media | 404 vizualizări

Celor mici le place să navigheze pe internet, dar acest lucru vine cu un preţ uneori, părinţii, în general, fiind cei care plătesc pentru boacănele din online ale copiilor lor.

Cel puţin 1 din 8 părinţi au pierdut fie bani, fie date personale importante, deoarece copiii lor au utilizat computerul nesupravegheaţi, după cum a relevat un studiu efectuat de B2B International şi Kaspersky Lab.

Ce fac, mai exact, copiii pe internet?

Această întrebare a devenit mai presantă că niciodată acum, când accesul la Internet este posibil prin intermediul computerelor, smartphone-urilor şi tabletelor. În mediul online nu există graniţe sau limite - dacă poţi utiliza un computer, ai acces la orice tip de site-uri - iar copiii sunt, în general, cel puţin la fel de pricepuţi în utilizarea tehnologiei ca părinţii lor. Însă, nu tot ce este online este potrivit pentru cei mici, şi, în timp ce web-ul este o sursă valoroasă de educaţie şi de divertisment, găzduieşte, de asemenea, destule ameninţări.

Potrivit acestui studiu, aproximativ 22% dintre părinţii din Europa se tem pentru securitatea copiilor pe internet, fiind posibil ca aceştia să fi fost expuşi la riscuri de pe Internet cel puţin o dată în ultimele 12 luni. Aproape 8% dintre părinţii intervievaţi au declarat că cei mici au întâlnit conţinut neadecvat şi 4% dintre respondenţi au avut dovezi potrivit cărora copiii lor luaseră legătura cu persoane necunoscute.

Aproximativ 6% dintre cei intervievaţi au declarat că au pierdut informaţii importante din cauza copiilor lor, care au şters accidental date de pe PC-uri, iar 3% dintre copii le-au împărtăşit din neatenţie cu alte persoane.

Un procent similar din numărul total de respondenţi au spus că au avut de plătit o factură neaşteptată pentru cumpărături online după ce copiii lor au avut acces la magazinele de aplicaţii. În total, 13% dintre familii au înregistrat pierderi financiare sau scurgeri de date din cauza copiilor.

Atât copiii, cât şi părinţii, se confruntă cu riscuri serioase pe Internet

Aceste rezultate relevă faptul că atât copiii, cât şi părinţii, se confruntă cu riscuri serioase pe Internet şi demonstrează că este nevoie să fie luate măsuri speciale pentru a le evita.

De obicei, părinţii sunt foarte ocupaţi la locul de muncă sau acasă, astfel încât rareori reuşesc să urmărească îndeaproape ce face copilul lor pe Internet. Însă, orice părinte poate delega această sarcină tehnologiilor de încredere, care vor proteja copilul împotriva tuturor ameninţărilor de pe Internet.

(business24.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.