LIFESTYLE 8 mai 2014

Consumul de pește reduce riscul de depresie în cazul femeilor

de Covasna Media | 499 vizualizări

Consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână reduce riscul de depresie cu până la 25%, însă acest efect a fost observat doar în cazul femeilor, se arată într-un studiu al cercetătorilor australieni.

În studiul publicat în American Journal of Epidemiology se afirmă că acest fapt este generat de nivelul crescut de acizi graşi Omega 3 din peşte, care interacţionează cu hormonii sexuali feminini estrogen şi progesteron, pentru a menţine funcţionarea corectă a creierului.

O echipă a Institutului de cercetare Menzies din Australia a monitorizat peste 1.400 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 36 de ani, pentru o perioadă de cinci ani.

Fiecare participant la experiment a ţinut un jurnal al dietei pe care a urmat-o în acest interval – pentru a se vedea cât peşte a consumat, inclusiv fructe de mare, creveţi şi midii -, făcându-se ulterior legătura între dieta fiecărei persoane şi sănătatea mintală a acesteia.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.