LIFESTYLE 23 august 2015

Concluzia unui studiu realizat în 9 ţări europene: căsătoria îngraşă!

de Covasna Media | 205 vizualizări

Căsătoria are efecte vizibile asupra partenerilor de cuplu. Ei se îngraşă cu 2 kilograme după ce îşi oficializează relaţia, potrivit unui studiu german de amploare, la care au participat 10.226 de persoane, informează cotidianul francez Le Parisien.

Atât femeile, cât şi bărbaţii care se căsătoresc pot resimţi la propriu modificări asupra siluetei. Potrivit unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători germani pe un lot de 10.226 de oameni din 9 ţări europene, căsătoria favorizează creşterea circumferinţei taliei şi a indicelui de masă corporală.

„Indicele de masă corporală ajunge, în medie, la 26,3 în cazul bărbaţilor căsătoriţi, faţă de 25,7 la celibatari. Femeile căsătorite prezintă o medie a indicelui de masă corporală de 25,6, faţă de 25,1 în cazul celor necăsătorite”, potrivit Le Parisien.

Indicele de masă corporală este un indicator oficial de evaluare a greutăţii corporale, care se calculează după formula: greutatea împărţită la înălţimea la pătrat. În cazul valorilor sub 18,5 se încadrează persoanele subponderale, între 18,5 şi 24,5 – normopoderali, iar peste 25 se consideră supraponderalitate şi obezitate.

Studiul s-a desfăşurat în Austria, Germania, Franţa, Italia, Olanda, Polonia, Rusia, Spania, Marea Britanie. Autorii pun îngrăşarea pe seama confortului resimţit în viaţa de familie, dar şi a faptului că oamenii căsătoriţi au tendinţa de a face mai puţin sport decât celibatarii.

Rezultatele actuale confirmă un precedent studiu britanic, realizat în 2014. Potrivit acestuia, persoanele care îşi întemeiază o familie se aleg cu 2 kilograme în plus din primul an de căsătorie, pentru ca excesul ponderal să crească la peste 6 kilograme în următorii 4 ani.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.