LIFESTYLE 8 iunie 2021

Concert Ovidiu Lipan Țăndărică la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1666 vizualizări

Artistul, alături de alți doi colegi din vechea trupă Phoenix, susține un spectacol la Szimpla 

Localul Szimpla din Sfântu Gheorghe va găzdui un spectacol live al artiștilor Ovidiu Lipan Țăndărică, Mani Neumann și Ulli Brand, din vechea trupă de legendă Phoenix. Evenimentul va avea loc joi, 10 iunie, începând cu ora 20:00. 

Muzicianul, compozitorul și bateristul Ovidiu Lipan Ţăndărică este el însuși una dintre legendele vii ale rock-ului românesc, cunoscut în special pentru activitatea din cele două trupe de muzică rock din România în care a cântat: „Roşu şi Negru” şi „Phoenix”. 

Mani Neumann este supranumit în Germania „Der Taufelsgeiger” (Violonistul Diavolului), iar Ulli Brand este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa.

Este un proiect cu totul special, având în vedere că Ţăndărică, împreună cu Mani, au o experienţă de colaborare de cel puţin 35 de ani, din vremea Phoenix. În această formulă, spectacolul primeşte un şvung special, un beat mai rock. O să fie un concert foarte intens, dar şi cu momente lirice importante (…) Pe lângă exprienţa românească a celor doi artiști din Germania, se adaugă dependenţa lui Mani Neumann de România, manifestată aici prin muzică şi sunet de vioară şi blockflöte. Este cunoscut în România şi ca urmare a activității sale de violonist în legendara formație Phoenix (din 1978 până în 2008). Iar Ulli Brand, recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi, reușind ca dintr-o singură chitară acustică, să „țină” atât armonia, cât şi bass-ul, completează perfect sunetul acestui spectacol”, transmit organizatorii.

Călătoria muzicală, pe ritmuri rock, jazz și muzică clasică, mixată cu influențe din folclorul european se va  constitui într-un concept muzical istoric - cultural de promovare a locurilor din România, pe plan național și internațional.

Accesul la eveniment este gratuit, dar și limitat, din cauza condițiilor impuse de pandemie. Detalii pot fi obținute pe pagina de Facebook a localului Szimpla ( https://www.facebook.com/szimplasepsi). 

Artiștii vor fi prezenți, în aceeași formulă, și miercuri, în județul vecin, la Miercurea Ciuc. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.