LIFESTYLE 17 august 2015

Cinci mituri privind viaţa bateriei unui smartphone

de Covasna Media | 364 vizualizări

Mashable publică o listă de cinci mituri privind încărcarea bateriilor, care se dovedesc a fi complet false.

Iată mai jos lista întocmită de Mashable:

1. „Folosirea altor încărcătoare decât cele originale distruge bateria” - FALS. Chiar dacă încărcătorul cu care redai viaţa bateriei tale nu este ''de firmă'' (de la Samsung, Apple), acestea încarcă bateria aproape la fel de bine, indiferent că vorbim de cele de la firma Belkin sau de la KMS. Cu toate acestea, Mashable nu recomandă folosirea ''fake-urilor'' ieftine, care într-adevăr nu încarcă aproape deloc telefonul.

2. „Nu ar trebui să îţi foloseşti telefonul în timp ce se încarcă” - FALS. Dacă foloseşti încărcătoarele de mai sus (cele originale sau cele de la altă firmă, dar nu fake-uri), nu este nicio problemă în folosirea telefonului în timp ce se încarcă, neexistând riscul ca acesta să se supraîncălzească şi să explodeze sau să electrocuteze utilizatorul.

3. „Dacă îţi încarci telefonul peste noapte, se distruge bateria” - FALS. Mashable scrie că telefonul este mai „deştept” decât crezi şi, odată ce bateria este 100% full, nu se mai încarcă.

4. „Nu trebuie să îţi închizi niciodată telefonul” - FALS. Atât Apple, cât şi Android recomandă închiderea telefonului cel puţin o dată pe săptămână, pentru a păstra viaţa bateriei.

5. „Nu îţi încărca telefonul până nu e complet 'mort'” - FALS. Mashable scrie că e mai bine să ne încărcăm telefonul în fiecare zi decât să îl lăsăm să „moară”' şi apoi să îl încărcăm full.

(gandul.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.