LIFESTYLE 4 iulie 2016

Cercetătorii au creat, din greşeală, o nouă culoare!

de Covasna Media | 513 vizualizări

Conţine roşu şi galben şi verde şi se numeşte... YInMn Blue. Aceasta este denumirea greu de pronunţat a noii culori inventată printr-un accident de către o echipă de chimişti de la Universitatea din Oregon.

Culoarea a fost creată în timpul unui experiment cu oxid de mangan pentru a crea noi materiale care pot fi folosite în aplicaţii electronice. Denumirea vine de la cele 3 elemente care o alcătuiesc (Yttrium, Indium and Manganese), iar acest tip de albastru este unul dintre cele mai vibrante create vreodată, fiind extrem de durabil şi stabil datorită structurii unice. Nu dispare atunci când este combinat cu apa sau uleiul, precizează yoda.ro.

Datorită faptului că nu conţine ingrediente toxice şi că are abilitatea de a reflecta lumina infraroşie (care are neplăcutul obicei să încălzească lucrurile), acest albastru YInMn poate fi folosit în curând pe acoperişul clădirilor pentru a ajuta la reducerea încălzirii nedorite. Astfel, poate deveni „un candidat pentru energia eficientă“ conform spuselor lui Mas Subramanian de la Colegiul de Ştiinţă OSU.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.