LIFESTYLE 12 mai 2015

Cele mai toxice produse din casa ta

de Covasna Media | 505 vizualizări

Există foarte multe produse de uz casnic, special concepute pentru a ne ușura munca. Specialiștii avertizează că o mare parte dintre acestea sunt toxice, de aceea ar fi bine să le eviți.

Săpunul antibacterian

Săpunurile antibacteriene pentru mâini nu sunt cu nimic mai diferite sau mai eficiente decât clasicele săpunuri, însă prezintă anumite riscuri pentru sănătate.

Studiile arată că triclosanul, ingredientul activ din săpunul antibacterian, ar putea contribui la modificarea rezistenței bacteriilor la antibiotice.

Produsele de curățenie și odorizantele de cameră

Atunci când sunt folosite în mod excesiv, în spații mici, acestea afectează sănătatea din cauza celor doi compuși pe care îi conțin: eteri de glicol și terpene.

Eterii sunt foarte toxici datorită compușilor lor, în timp ce terpenii reacționează cu ozonul din aer, creând o combinație otrăvitoare pentru organism.

Odorizantele de interior conțin compuși organici volatili, cum este dioxidul de azot, iar produsele de curățenie conțin paradiclorbenzen, ca și naftalina.

Lumânările parfumate

Peste 40% dintre lumânările parfumate conțin substanțe toxice pentru organism, din cauză că sunt realizate din ceară de parafină, iar fitilurile, în timp ce ard, emană compuși periculoși precum toluen sau benzen.

Cercetătorii americani subli­niază faptul că lumânările pe bază de parafină sunt toxice din cauză că ele nu ajung să ardă la o tempera­tură destul de mare pentru a putea distruge moleculele periculoase produse de acestea.

Vasele din teflon

Acestea nu-ți mai mănâncă timpul cu spălatul, dar la temperaturi ridicate politetrafluoretilena, substanța care face teflonul non-lipicios, emite gaze toxice, care pot afecta, în timp, fertilitatea și chiar favoriza apariția cancerului și a altor probleme de sănătate.

Optează pentru vasele din oțel sau inox, sau dacă trebuie să utilizezi vase căptușite cu teflon, gătește mâncarea la temperaturi mai scăzute.

Imprimantele cu laser

Potrivit unui studiu, imprimantele cu laser răspândesc particule ultrafine care afectează sănătatea. Nici imprimantele cu cerneală nu sunt mai sigure, ele eliberează în aer compuși volatili organici care afectează inima și plămânii.

(clicksanatate.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.