LIFESTYLE 16 decembrie 2015

Cele mai toxice combinații de alimente și băuturi

de Covasna Media | 439 vizualizări

Unele alimente și băuturi merg perfect împreună, în timp ce altele îți dau peste cap organismul. Iată o listă cu produse pe care nu ar trebui să le combini niciodată.

Lapte și ceai

Ceaiul negru este bogat în antioxidanți care scad inflamația și reduc riscul apariției bolilor cronice, inclusiv a celor cardiovasculare și a diabetului. Dacă îl amesteci cu lapte, îi anulezi proprietățile benefice, potrivit specialiș­tilor citați de eatclean.com. Laptele previne absorbția antioxidanților, astfel că degeaba bei ceaiul negru. Dacă sperai că beneficiezi de o doză de calciu, te înșeli! Cafeina din ceai scade absorbția acestui mineral sănătos. Când vrei să dai un gust special ceaiului tău, stoarce o lă­mâie, pentru că va crește cantitatea de anti­oxidanți ab­sorbită de organism.

Pâine albă și gem

Poate ți se pare cea mai bună idee pentru micul dejun, dar combinația de pâine albă și gem nu este deloc sănătoasă. Când o mănânci, nivelul de zahăr din sânge crește rapid, iar corpul tău trebuie să lucreze din greu pentru a-l aduce la nivel normal, secretând insulină. Glicemia ta scade, în cele din urmă, însă același lucru se întâmplă și cu energia și starea ta de spirit. Te simți obosită și te enervezi foarte repede.

„Pe termen lung, acest process poate epuiza pancreasul și poate crea rezistență la insulină și diabet”, susține nutriționistul Liz Weinandy. Înlocuiește pâinea albă cu una din cereale integrale, care încetinește digestia și previne creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Salată și sosuri degresate

Când vrei să eviți grăsimile din salată și folosești un sos degresat, reduci absorbția nutrienților. Alege uleiul de măsline și un strop de zeamă de lămâie, atunci când vrei să mănânci o salată delicioasă.

Alcool și cofeină

Nu amesteca niciodată alcool cu băuturi care conțin cofeină. Energia pe care ți-o dă cofeina poate masca intoxicația cu alcool, astfel că nu îți dai seama cât ești de amețită și poți bea mai mult decât ai nevoie. Același lucru se întâmplă și dacă amesteci votcă cu energizante. În plus, un studiu al cercetătorilor americani a arătat că persoanele care combină cofeina cu alcoolul au un risc mai mare de a fi implicați în accidente.

Linte și vin roșu

Vinul roșu conține tani­nuri, iar când este amestecat cu le­gume precum soia sau linte, bogate în fier, reduce capacitatea organismului de a absorbi acest mineral. Nu amesteca niciodată cele două produse și vei beneficia de proprie­tățile lintei, una dintre cele mai bune surse de proteine de origine vegetală.

Burger și bere

Ambele produse sunt procesate de ficat, iar organismul tău va începe cu alcoolul, pentru că îl consideră toxină. În aceste condiții, grăsimea rămâne în sânge mai mult timp și ajunge să fie depozitată în țesut gras. În plus, după această combinație, digestia se face mai încet și te simți balonată, precizează unica.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.