LIFESTYLE 4 februarie 2014

Cele mai neobișnuite efecte ale stresului

de Covasna Media | 308 vizualizări

Stresul este pe bună dreptate considerat „boala cu o mie de fețe”. Efectele resimțite de oamenii afectați pot fi cu ușurință confundate cu simptomele unor boli dermatologice, gastrointestinale și neurologice. Iată câteva dintre cele mai ciudate manifestări ale stresului:

Zbaterea ochilor

Pleoapele adăpostesc un număr mare de sezori nervoși și sunt de alt­fel ultimele părți din organism care se relaxează. Spasmele musculare sunt cauzate de acumularea acidului lactic, iar atunci când suntem stresați, respirăm haotic, iar acidul lactic ajunge cel mai rapid în pleoaple și mai apoi în restul corpului.

Țiuitul în urechi

În mod normal, urechea trimite un impuls nervos trimis către creier, dar stresul poate da peste cap acest proces, așa încât acel impuls să fie interpretat drept un sunet, un țiuit.

Poftele necontrolate

Un organism stresat va cere să fie satisfăcut prin alimentație, spun experții. De aici și poftele spontane pentru alimente bogate în grăsimi și dulciuri în perioadele stresante, chiar și în cazul persoanelor care duc o viață sănătoasă.

Mâncărimi de piele

Potrivit dermatologului american Robin Russell-Jones, eczemele se înrăutățesc atunci când ne simțim stresați, iar cei mai mulți oameni nu se pot abține să nu se scarpine, înrăutățind situația.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.