LIFESTYLE 25 iunie 2015

Cele mai ciudate graniţe statale din lume

de Covasna Media | 1065 vizualizări

Turiştii experimentaţi sunt obişnuiţi să fie controlaţi la graniţă, iar această linie de trecere între două state să fie clar demarcată şi bine păzită. Puţini ştiu însă că există şi graniţe plasate foarte ciudat, care trec exact prin mijlocul unei terase sau chiar printr-o pădure.

Un exemplu inedit este graniţa dintre Belgia şi Olanda (foto sus), marcată pe asfalt chiar lângă o terasă. Localul se află la graniţa dintre satul olandez Baarle-Nassau şi satul belgian Baarle-Hertog, scrie Huffington Post. Banda cu cruciuliţe albe le arată trecătorilor în ce ţară se află.

02-canada us border

 

Şi la graniţa dintre Canada şi Statele Unite putem vedea un detaliu interesant. O dată la câţiva ani, lucrătorii forestieri trebuie să taie o linie clar marcată în pădure, pentru a delimita vizibil graniţa. Astfel se obţine o zonă fără copaci, lată de numai 6 metri, care se întinde pe o lungime de peste 2 km, separând astfel celor două state, scrie adevarul.ro.

03-border between poland and ukraine

Graniţa dintre Ucraina şi Polonia a fost delimitată artistic, în timpul unei expoziţii din 2012. Artiştii au rea­lizat aici, în lanurile de grâne, desenul uriaş al unui peşte, jumătate în Polonia, jumătate în Ucraina. Graniţa, vizibilă printr-o linie, taie prin mijloc acest desen.

04-china-macau border

Un caz aparte este graniţa dintre China şi Macau, care este o regiune administrativă autonomă. Graniţa este marcată printr-o autostradă specială, din motive practice: în Macau şoferii trebuie să circule pe partea stângă a drumului, iar în China pe partea dreaptă a carosabilului. De aceea, este esenţial ca toţii şoferii să schimbe partea de mers chiar la graniţă, pentru a preveni accidentele rutiere. Schimbarea se realizează cu ajutorul acestei autostrăzi cu o formă ciudată.

05-Tijuana-San Diego-border

Graniţa dintre Tijuana, Mexic şi San Diego, SUA, este delimitată printr-un gard, care se întinde inclusiv pe plajă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.