LIFESTYLE 12 noiembrie 2015

Cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, creată de doi români

de Covasna Media | 523 vizualizări

Petre Crăciun şi Ligia Stan, doi designeri stabiliţi la Londra, au reuşit să construiască cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lume.

Hummingbird, adică „pasărea colibri”, cum se numeşte această bicicletă, este realizată din fibră de carbon şi cântăreşte doar 6,5 kg, „cât două pisici”, glumeşte Ligia Stan.

Produsul este ideal pentru cei care vor să combine mersul pe bicicletă cu mersul pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Asta pentru că bicicleta se pliază foarte uşor şi poate fi cărată într-o mână. Modelele anterioare de biciclete pliabile erau cu 3-4 kilograme mai grele decât Hummingbird.

Proiectul a fost conceput de Petre Crăciun, care studiază la Universitatea de Design din Bournemouth, în Marea Britanie. Nemulţumit că nu găsea în magazine o bicicletă suficient de uşoară pentru a fi pe gustul lui, tânărul a decis să construiască una chiar el.

The-Hummingbird-bike-folded

Marea inovaţie în acest proiect o constituie sistemul de pliere, care este în curs de patentare şi care nu mai permite lanţului să cadă atunci când bicicleta este pliată, precizează adevarul.ro.

Bicicleta Hummingbird poate fi cumpărată începând cu data de 11 noiembrie, fiind disponibilă pe culorile galben, roşu sau negru. De asemenea, cei interesaţi pot alege între versiunea cu o viteză sau cu cinci viteze.

Pe Kickstarter, preţul noului model porneşte de la 1.400 de euro pentru modelul cu o singură viteză şi ajunge la aproximativ 2.200 de euro pentru versiunea cu cinci viteze.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.