LIFESTYLE 7 iulie 2014

Cea mai bună metodă ca să vă răcoriţi în zilele caniculare

de Covasna Media | 325 vizualizări

Dacă vă gândiţi că în zilele caniculare trebuie să vă răcoriţi cu băuturi cât mai reci, ei bine vă înşelaţi. În aceste zile corpul vostru are nevoie de băuturi fierbinţi, explică un specialist în cardiologie.

Anthony Bain, doctorand la Centre for Heart, Lung and Vascular Health din cadrul Universităţii British Columbia, spune că o cafea sau un ceai fierbinte sunt băuturile indicate în zilele foarte călduroase.

O băutură fiebinte va determina organis­mul să transpire mai abundent, iar evaporarea transpiraţiei de pe piele va duce la răcorirea corpului.

Astfel, căldura pe care o pierdem prin transpiraţie este mai multă decât cea asimi­lată prin consumarea băuturii calde, prin urmare ne vom răcori.

Desigur, este esenţial ca transpiraţia să se evapore de pe piele pentru a răcori corpul, de aceea trebuie purtate haine prin care pielea să respire.

Dacă această condiţie esenţială nu este îndeplinită, o băutură caldă va face mai mult rău decât bine, pentru că transpiraţia nu va mai putea răcori organismul.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.