LIFESTYLE 4 noiembrie 2015

Ce tip de femei preferă bărbații

de Covasna Media | 342 vizualizări

Bărbaţii preferă femeile mult mai inteligente decât ei înşişi, însă numai pentru relaţii la distanţă, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Buffalo, potrivit Daily Mail.

„Am descoperit că bărbaţii preferă femeile mai inteligente decât ei numai în situaţiile psihologic îndepărtate. Bărbaţii se bazează pe preferinţele lor ideale atunci când o femeie este ipotetică sau imaginară, dar în interacţiunea reală menţin o distanţă şi sunt mai puţin atraşi de o femeie care le depaşeşte inteligenţa”, afirmă cercetătorul principal al studiului, Lora Park, conferenţiar universitar în Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Buffalo, SUA.

Cercetatorii spun că rezultatele studiului arată o nouă perspectivă asupra motivelor pentru care opozi­ţiile se atrag, dar numai în anu­mite cazuri.

Chiar dacă studiul a avut la bază atracţiile amoroase, în special, atracţiile bărbaţilor, savantul Park declară că rezultatele ar putea servi drept materie primă în cercetarea, pe larg, a situaţiilor interpersonale.

„Este o întrebare pentru cercetările ulterioare. Noi, însă, am abordat latura bărbaţilor din contextul întâlnirilor romantice”, a mai spus Lora Park.

Echipa de la Universitatea din Buffalo a efectuat concomitent şase studii separate la care au participat 650 de subiecţi adulţi. Bărbaţii au fost expuşi unui şir de experimente, începând cu prezentarea fiecăruia dintre participanţi a câte unui prototip de femei inexistente pe care acesta şi-ar dori să o întâlnească şi finalizând cu angajarea participanţilor într-o interacţiune interpersonală, notează clicksanatate.ro.

„În toate cazurile, cât de mult le plăcea bărbaţilor de cineva sau cât de mult se simţeau atraşi de cineva depindea de cât de inteligentă era persoana şi de gradul de proximitate”, a concluzionat Park.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.