LIFESTYLE 11 august 2015

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când dormim dezbrăcaţi. Avantajele nebănuite ale acestui obicei

de Covasna Media | 349 vizualizări

Un antrenor de fitness susţine că pentru a fi în formă nu este nevoie neapărat de diete stricte sau de antrenamente extenuante. Dacă dormim dezbrăcaţi, corpul nostru va avea numai de câştigat, susţine el.

Antrenorul Charles Poliquin susţine că dormitul dezbrăcat aduce multe beneficii pentru organism. Printre acestea se numără reducerea nivelului de cortizon din sânge. Cortizonul este un hormon produs natural de corp, pentru a face faţă mai bine stresul şi pentru a reduce inflamaţiile.

În plus, acest hormon determină corpul să asimileze mai multă grăsime, în special în jurul organelor, ducând astfel la diabet şi boli cardiace, scrie adevărul.ro citând un articol din Daily Mail.

De asemenea, o cantitate mare de cortizon înseamnă şi un nivel scăzut de testosteron. Astfel, arderea grăsimilor şi formarea muşchilor va fi mult încetinită.

De asemenea, dacă ne este cald atunci când dormim, corpul nostru va produce mai puţini hormoni de creştere, care ajută în mod normal la repararea ţesturilor afectate şi la stimularea sistemului imunitar.

Dacă dormim dezbrăcaţi, atunci temperatura corpului scade şi organismul nostru produce mai puţin cortizon. Totodată, frigul din timpul nopţii va activa grăsimea brună din corp, un tip de ţesut adipos care previne îngrăşarea atunci când este stimulat. Desigur, temperatura din cameră nu trebuie să fie prea scăzută, ci atât cât să fie confortabilă pentru cel care doarme acolo.

Conform unui studiu realizat de U.S. National Sleep Foundation, un adult din trei doarme complet dezbrăcat.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.