LIFESTYLE 28 noiembrie 2013

Ce se întâmplă dacă bei mai mult de trei ceşti de cafea pe zi?

de Covasna Media | 424 vizualizări

Dacă îţi place să bei cafea de mai multe ori pe zi, fii atent să nu depăşeşti doza maximă de cofeină recomandată de medici, întrucât poate avea efecte nedorite asupra organismului tău, scrie Obiectiv.info.

Cofeina este diuretică şi stimulează sistemul nervos. Corpul nu o stochează, ci o elimină în decurs de câteva ore de la consumul ei.

Cofeina reprezintă un ajutor în cazul depresiei şi-al lipsei de energie. Pe unii oameni îi scapă şi de migrene. Cu toate acestea, prea multă cafea pe zi îţi poate afecta sănătatea.

Cantitatea maximă este de 300 de miligrame de cofeină pe zi, ceea ce înseamnă circa trei ceşti de cafea preparată. Dacă depăşeşti această doză, poţi avea insomnii, poţi deveni agitat şi deshidratat. În plus, printre simptomele frecvent întâlnite se numără şi bătăile foarte rapide ale inimii, greaţa şi tremuratul.

Dacă suferi de o boală a inimii sau de ulcer, s-ar putea ca medicul să-ţi recomande să renunţi complet la cafea. De asemenea, ar trebui să fii atent la câte căni cu cafea bei pe zi dacă iei medicamente, întrucât interacţiunea cu acestea poate avea rezultate nedorite.

Dacă vrei să reduci cantitatea de cafea pe care obişnuieşti să o bei, nu apela la cea fără cofeină, ci, mai bine, înlocuieşte-o cu ceaiuri naturale energizante.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.