LIFESTYLE 2 februarie 2015

Ce se ascunde în spatele durerii de cap?

de Covasna Media | 522 vizualizări

De obicei, o banală durere de cap trece repede, cu ajutorul unui analgezic. Sunt şi situaţii în care cefaleele ar trebui să te pună pe gânduri, scrie clicksanatate.ro.

Tulburarea de vedere

Tulburările de vedere, cum ar fi miopia, au ca simptome şi durerile de cap, ce apar destul de frecvent, însoţite de dureri de ochi. Miopia este una dintre bolile care produc vederea înceţoşată şi neclară.

Sinuzita

Durerea de cap poate fi şi semnul unei sinuzite. În acest caz, aplecarea sau mişcarea capului cauzează sau amplifică o cefalee. Poţi simţi durere la nivelul frunţii, deasupra sprâncenelor, în spatele ochilor, în creştetul capului sau la nivelul ambelor tâmple. O astfel de durere, cauzată de sinu­zită, apare în special vara, când dormi cu fe­restrele deschise.

Tumoarea cerebrală

Tumorile cerebrale au ca simptome durerea de cap, nou apărută sau prelungită neobişnuit de mult. Durerile de cap, în cazul acestei suferinţe, sunt accentuate mai ales dimineaţa şi sunt însoţite şi de vărsături, greaţă şi de somnolenţă.

Gripa

Gripa este o altă afecţiune care are ca simptom durerea de cap intensă. Boala poate fi recunoscută mai uşor deoarece pe lângă durerile de cap, bolnavul mai acuză febră de 39-40 grade, dureri musculare, dureri la nivelul globilor oculari şi vărsături. De altfel, majoritatea infecţiilor respiratorii sunt anunţate de durerile de cap.

Migrena

În cazul migrenei, durerea de cap se accentuează la lumină sau la zgomot puternic. Migrenele apar periodic şi cuprind aproape întotdeauna doar o jumătate a capului. Durerile de cap specifice migrenei sunt însoţite de greaţă, vomă şi ameţeli.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.