LIFESTYLE 22 octombrie 2014

Ce să nu faci niciodată după ce ai mâncat

de Covasna Media | 326 vizualizări

Fumatul, baia sau somnul sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le eviți după ce ai luat masa, deoarece îngreunează sau împiedică digestia, scrie doctorulzilei.ro.

Nu fuma: experimentele experților au arătat că o țigaretă fumată imediat după masă, are același efect pe care l-ar avea 10 țigări.

Nu mânca fructe: dacă mănânci fructe imediat după masă, acestea rămân în stomac împreună cu restul alimentelor. De aceea este recomandat să mănânci fructele la cel puțin o oră după masă sau cu o oră înainte. De preferat este să mănânci fructele dimineața pe stomacul gol pentru ca organismul să folosească toți nutrienții și să ai energie pentru a începe ziua.

Nu bea ceai deoarece frunzele de ceai conțin o mare cantitate de acid. Această substanță îngreunează digestia, de aceea e indicat să consumi ceaiul la o oră după masă.

Nu face baie: baia fierbinte crește fluxul de sânge din mâini și picioare și scade cantitatea de sânge din zona stomacului, lucru care va slăbi sistemul digestiv.

Nu merge la plimbare: plimbarea imediat după masă poate duce la indigestie și aciditate. Poți merge la pimbare la 30 – 40 de minute după ce ai mâncat. În acest fel vei arde caloriile în plus și vei căpăta mai multă energie.

Nu dormi: În timpul somnului de după-amiază, digestia este mult încetinită, de aceea apare refluxul gastric (sau regurgitarea). În plus, un studiu al Universităţii din Bir­min­gham a demonstrat că persoanele care obişnuiesc să doarmă după masa de prânz prezintă cu 26% mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de diabet, pentru că în somn orga­nis­mul nu mai produce insulină (hormon în lipsa căruia se instalează diabetul zaharat).

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.