LIFESTYLE 20 aprilie 2015

Ce să nu faci: 8 sfaturi de frumuseţe proaste

de Covasna Media | 339 vizualizări

Câte dintre noi nu am primit un sfat despre ce să facem pentru a arăta mai bine, iar după ce l-am pus în practică am fost dezamăgite? Iată câteva sfaturi de frumuseţe proaste:

Foloseşte suc de lămâie, este tonic pentru orice ten. Dacă ai tenul uscat, sucul de lămâie îţi dăunează. El este un excelent astringent şi antibacterian, fiind indicat persoanelor cu tenul gras.

Vrei un chip îmbujorat? Ciupeste-te uşor în obraji. Dacă ai un ten sensibil sau fragilitate capilară rişti să te trezeşti cu 2 pete roşii de care cu greu mai scapi. Mai simplu şi mai sănătos este să foloseşti blush-ul.

Curăţă faţa doar cu apă şi săpun. Săpunul clasic este agresiv, extrem de uscat pentru faţă şi afectează pH-ul natural al pielii. De asemenea, spălarea pe faţă cu multă apă deshidratează pielea. Prin urmare, este de preferat să foloseşti săpunul pentru mâini, iar pentru faţă produse destinate îngrijirii tenului tău.

Foloseşte o mască cu turmeric dacă vrei să scapi de coşuri. Pentru cine nu ştie, pulberea de turmeric este galbenă. O mască cu turmeric ţinută prea mult pe faţă te va face să arăţi de parcă te-a lovit icterul.

Pasta de dinţi tratează acneea. Probabil ai auzit în nenumărate rânduri această ipoteză. Şi într-adevăr, pasta de dinţi conţine compuşi abrazivi, cum ar fi carbonat de calciu sau zinc, ce pot usca coşurile. Dar, tot pasta de dinţi conţine şi flour sau mentol. Aceste substanţe pot irita pielea. De aceea, nu este recomandat să aplicaţi pasta de dinţi pe coşuri, ci să folosiţi produse special concepute pentru tratarea acneei.

Dă-ţi cu parfum pe păr, după ce te speli pe cap, când părul este aproape uscat. Cu siguranţă părul va mirosi frumos, dar în timp se va degrada. Parfumul conţine alcool ce usucă părul. Este adevărat că există şi parfum destinat părului, dar asta e cu totul o altă poveste.

Foloseşte fixativ de păr pentru stabilizarea machiajului. Unele sfaturi sunt chiar trăznite, însă ajung să facă mai mult rău decât bine. Un astfel de sfat este şi cel conform căruia folosirea fixativului de păr poate fixa machiajul. Însă această metodă poate avea efecte nocive, ducând la reacţii alergice, roşeaţa şi iritaţie. Pentru a fixa machiajul foloseşte o bază de machiaj.

Pasta de ardei iute stimulează creşterea părului. Condimentele iuţi îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul pielii. Pe baza acestui fapt, a apărut ideea de a aplica ardei iute direct pe scalp pentru a activa creşterea rădăcinilor. Însă aplicarea de condimente picante provoacă mai degrabă roşeaţa şi mâncărime dureroasă. Iri­tarea rezultată la nivelul scalpului perturbă şi pH-ul natural, afectând într-un final şi calitatea părului. Ar fi de preferat să nu experimentezi cu părul şi să ţii o dietă bogată în vitamine, cu masaje capilare şi produse de calitate pentru creşterea părului.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.