LIFESTYLE 11 februarie 2015

Ce greşeli faci atunci când îţi usuci părul

de Covasna Media | 342 vizualizări

Nimic nu se compară cu acel sentiment unic pe care îl ai când ieşi de la salon, cu părul proaspăt spălat şi coafat, şi cu o încredere în tine de neegalat.

Cu toate acestea, oricâtă experienţă ar avea, majoritatea femeilor nu reuşesc să ducă acest ritual la bun sfârşit acasă. De cele mai multe ori, o serie de greşeli banale se strecoară în ritualul de îngrijire, iar multe dintre acestea au legătură cu uscarea părului. Unica.ro prezintă care sunt cele mai întâlnite astfel de greşeli:

Începi să-ţi usuci părul, fără a scăpa mai întâi de excesul de apă

Acest lucru prelungeşte procesul de uscare, adică presupune o expunere îndelungată la aerul cald al uscătorului. Şi ştii deja că aerul cald al foehnului nu-i face bine părului tău.

Foloseşti o cantitate prea mare de produse de îngrijire

Fie că eşti adepta uleiurilor, fie că foloseşti o spumă de styling pentru volum, trebuie să ştii că acestea se absorb foarte repede în timpul procesului de uscare, aşadar nu exagera cu cantităţile.

Îţi usuci tot părul în acelaşi timp

E important de ştiut că, în timpul procesului de uscare, părul trebuie împărţit în secţiuni. Fiecare secţiune trebuie uscată pe rând, altfel rişti să-ţi expui o anumită zonă prea mult timp în faţa aerului cald, iar asta degradează părul în timp.

Îţi piepteni părul prea agresiv

Multe femei profită de momentele în care au părul umed, imediat după baie, pentru a se pieptăna. Însă trebuie să ai mare grijă dacă şi tu obişnuieşti să faci acest lucru, deoarece părul umed riscă să se rupă mult mai uşor, firele fiind mai sensibile.

Bine de ştiut: Prosopul poate degrada părul

Tocmai de aceea, îţi recomandăm să apelezi la un truc simplu şi eficient. După baie, înfăşoară-ţi părul într-un tricou de bumbac. Prosoapele obişnuite pot afecta cuticulele părului, asta deoarece absorb toată apa din păr. Pe de altă parte, dacă apelezi la acest truc cu tricoul, acesta va absorbi atât cât este nevoie, adică doar excesul de apă.

Dacă nu vrei ca părul tău să se electrizeze uşor, să devină uscat şi greu de coafat, renunţă la prosop. Pur şi simplu înfăşoară-ţi părul într-un tricou de bumbac, aşteaptă 10 minute până cand acesta va absorbi excesul de apă, aplică produsul tău de styling preferat şi apoi usucă-ţi şi coafează-ţi părul ca de obicei.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.