LIFESTYLE 10 septembrie 2014

Ce boli se află în spatele sforăitului?

de Covasna Media | 301 vizualizări

Partenerul de viață se trezește noapte constant deoarece este deranjat de faptul că sforăi? Mai mult decât atât, deși dormi 7-8 ore pe noapte te trezești obosit? Specialiștii spun că sforăitul poate ascunde câteva boli. Află care sunt acestea și cum scapi de problemă.

Sforăitul dă dureri de cap

Atunci când sforăi respirația se oprește câteva secunde, determinând scăderea concentrației de oxigen în sânge (apnee). Aceasta favorizează apariția durerilor de cap, transpirației în timpul nopții, pierderi de memorie, oboseală, somnolență în timpul zilei și sângerări nazale. Mai mult decât atât, apneea poate duce la hipertensiune, insuficiență cardiacă și infarct. Din acest motiv este foarte important să-ți faci un control medical.

Obezitatea, una din cauze

Cei care sforăie pot suferi de  boli endocrine, precum hipotiroidismul (producţia insuficientă de hormoni tiroidieni) sau acromegalia (creşterea deformantă, în grosime şi lăţime, a oaselor şi a ţesuturilor moi), fie de obezitate. Totodată, și persoanele cu structuri osoase mici ale faringelui pot suferi de sforăit, scrie clickpentrufemei.ro.

Sforăitul afectează viața de cuplu

Potrivit Academiei Americane Otolaringologie 45% dintre adulți sfoarăie iar 25% dintre ei o fac constant. Pe lângă faptul că această problemă favorizează apariția unor afecțiuni, afectează și viața de cuplu.

Ce poți face

Poți combate sforăitul cu ajutorul plasturilor. Acestea ridică nările, mărind deschiderea căilor nazale. În felul acesta, persoana în cauză reușește să respire pe nas, și nu pe gură. Specialiștii spun că această soluție reduce sforăitul în proporție de 75% și îmbunătățește calitatea somnului. Totodată, de ajutor este și sprayul antisforăit, ale cărui rezultate se văd încă de la prima aplicare. Deasemenea, scapă de kilogramele în plus, dormi pe o parte, și nu pe spate și nu consuma alcool cu 3-4 ore înainte de a merge la culcare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.