LIFESTYLE 2 iulie 2014

Ce boli poţi trata doar mergând la mare

de Covasna Media | 380 vizualizări

Concediul nu înseamnă de fiecare dată doar distracţie. Poţi îmbina „utilul cu plăcutul” dacă ştii să profiţi de efectele pe care le are marea asupra organismului. Iată ce poţi trata cu succes pe litoral.

O „împachetare cu nămol” la malul mării este oricând bine primită de articulaţiile noastre. Efectul binefăcător al tratamentelor cu nămol este recunoscut pentru calmarea durerilor articulare şi musculare, a nevralgiilor reumatice. Potrivit clicksanatate.ro, cercetările ştiinţifice au demonstrat că o baie caldă de nămol este foarte relaxantă şi că un tratament de numai câteva minute va îndepărta în totalitate stresul acumulat.

Apa de mare, bună la răni

Apa de mare este o apă minerală care conţine clor, sodiu, magneziu şi sulf, o combinaţie benefică pentru organismul uman. Are efecte antiinflamatorii şi intensifică metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului.

Apa de mare poate fi băută ca o apă mine­rală obişnuită, după ce a fost diluată cu ap[ dulce, până la obţinerea unei concentraţii maxime de 2g săruri/litru. Se mai poate folosi pentru gargară, în gingivite, stomatite sau la comprese pentru răni.

Algele combat celulita

Chiar dacă ne ferim de ele atunci când le vedem în apă, algele acţionează în favoarea sănătăţii noastre. Ele sunt bogate în calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu, iod şi cobalt şi au rolul de a elimina toxinele din epidermă şi de a combate celulita.

Aerosolii tratează astmul şi rinita

O simplă plimbare pe malul mării sau pe digurile amenajate aduce un plus sănătăţii noastre. Prin respiraţie, aerosolii ajung în plămâni, iar de aici sunt absorbiţi de orga­nism şi pătrund în profunzime în toate straturile.

Picăturile din apa de mare vor reduce în mod natural secreţia de mucus şi pe cea bronşică şi le vor fluidiza. Astfel, este intensificat procesul de tratare a bronşitei, sinu­zitei, rinitei sau astmului bronşic şi ameliorează capacitatea cardiorespiratorie. Mai mult, aceştia tratează şi alergiile şi stările de astenie şi anxietate.

Cura cu aerosoli trebuie începută între orele 6.00 şi 9.00 dimineaţa când este ideal să faci jogging pe plajă sau orice fel de exerciţii fizice.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.