LIFESTYLE 19 iunie 2014

Ce boli grave pot ascunde durerile de stomac sau amorțirea picioarelor

de Covasna Media | 329 vizualizări

De cele mai multe ori corpul nostru trimi­te diferite semnale prin care ne arată că ceva nu este în regulă. Activităţile zilnice combinate cu stresul şi oboseala ne pot provoca mici dureri, însă, de cele mai multe ori zonele dureroase sunt semne ale unei afecţiuni, iar diagnosticarea din timp a oricărei boli măreşte şansele de vindecare.

Doctorulzilei.ro enumeră patru dintre dureri pe care nu ar trebui niciodată să le treceţi cu vederea.

Durerea la nivelul maxilarului

Dacă simţiţi o durere apăsătoare în partea stângă a maxilarului nu trebuie să o ignoraţi. În cazul în care durerea este amplificată odată cu mişcarea maxilarului ar trebui să faceţi un control, dar nu vă îngrijoraţi prea tare. Şi mestecatul gumei poate să provoace mici dureri. Pe de altă parte, dacă aveţi dureri în fiecare dimineaţă, trebuie să aveţi grijă pentru că poate fi un semnal de avertizare. În acestă perioadă a zilei densitatea sângelui este mai mare, ceea ce provoacă o creştere a tensiunii şi odată cu asta, riscul unui atac de cord este mai mare.

În schimb, dacă durerea persistă pe partea stângă, iar pe lângă asta simţiţi o senzaţie similară la nivelul braţului stâng şi al pieptului, adresaţi-vă imediat unui medic.

Durerile de picioare

De cele mai multe ori dure­rea porneşte din interiorul gambei şi poate semăna cu o simplă crampă sau un cârcel. Zona de­vine inflamată şi se înroşeşte odată cu apa­riţia venelor varicoase.

Acest tip de durere este un semn de tromboză ve­noasă profundă, pro­vocată de un cheag de sânge apărut la nivelul venelor de pe picior. Dacă cheagul se deplasează, poate provoca un embolism, blocând circulaţia sângelui către creier, inimă sau plămâni.

Lipsa mişcării poate creşte riscul dezvoltării unei astfel de afecţiuni. Se recomandă consult la un medic specializat.

Durerile abdominale

Una din patru femei din Statele Unite suferă de calculi biliari, iar durerile de stomac şi cele abdominale pot fi un indicator clar al acestei afecţiuni. Cel mai des întâlnit simptom este durerea apărută în partea dreaptă, deasupra cutiei toracice. Durerea se poate duce, mai apoi, către spate sau umăr şi, de cele mai multe ori, nu dispare nici dacă vă mişcaţi.

Vezica biliară are rolul de a depozita bila secretată de ficat. Calculii biliari sunt compuşi din colesterol, iar majoritatea nu ne creează probleme. Cu toate acestea, dacă blochează un canal excretor pot apărea complicaţii grave.

Când simţiţi astfel de dureri la un interval de 20-30 de minute, după ce aţi mâncat ceva mai gras, este nevoie să apelaţi la ajutorul unui medic.

Furnicăturile

Sunt un simptom des întâlnit în cazul circulaţiei proaste, care face ca mâinile sau picioarele să ne amorţească. De asemenea acestă senzaţie supărătoare poate fi indicatoprul unui nerv afectat sau chiar a unuia distrus. De cele mai multe ori, frunicăturile trec imediat după ce ne mişcăm. Cu toate acestea, dacă durerea persistă şi, în plus, sesizaţi scăderea forţei musculare, poate fi vorba de o afecţiune neurologică serioasă. Cel mai indicat este să mergeţi la doctor.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.