LIFESTYLE 9 decembrie 2014

Câte calorii conţine băutura ta preferată

de Covasna Media | 652 vizualizări

O cercetare întreprinsă recent de Royal Society of Public Health (Societatea Regală de Sănătate Publică) din Marea Britanie a ajuns la concluzii îngrijorătoare: 75% dintre cei persoanele chestionate nu ştiau câte calorii conţine un pahar de vin, iar 90% dintre acestea nu aveau habar care este aportul caloric al unei sticle de bere.

În condiţiile în care, în medie, un adult obţine circa 10% din necesarul zilnic de calorii (2500 la bărbaţi, 2000 la femei) din băuturi alcoolice, specialiştii britanici sunt de părere că băuturile de acest tip ar trebui considerate alimente şi etichetate în consecinţă, informează Daily Mail.

Băuturile alcoolice furnizează o cantitate neaşteptat de mare de calorii. Astfel, dacă o singură băutură (o bere, un cocktail sau un pahar de vin) nu este constituie o problemă pentru sănătate şi siluetă, situaţia se schimbă dacă această cantitate este depăşită. Iată cum se prezintă lucrurile:

- 500 ml de bere furnizează aproximativ 180 calorii, adică echivalentul unei felii mici de tort de ciocolată;

- 1 pahar mare de vin (250 ml) - 185 calorii, echivalentul a patru Fish Fingers;

- 1 cocktail Vodka Tonic (100 ml vodka şi apă tonică) conţine 143 calorii, echivalentul unei gogoaşe cu glazură de ciocolată;

- 1 cocktail Pina Colada cu rom conţine 644 calorii, asemenea unui hamburger Bic Mac.

Tot specialiştii Royal Society of Public Health au precizat şi care este efortul fizic necesar pentru a elimina caloriile furnizate de băuturile alcoolice. Aşadar, pentru a da jos caloriile din două sticle de bere, ar trebui să alergi timp de 30 de minute, în timp ce 100 ml de lichior Baileys necesită 1 oră de mers cu bicicleta.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.