LIFESTYLE 12 noiembrie 2013

Câtă apă trebuie să bei pe zi în funcţie de greutatea ta?

de Covasna Media | 420 vizualizări

Toată lumea are nevoie de apă. Toată lumea știe că apa înseamnă sănătate. Dar nu toată lumea știe care sunt beneficiile consumului de apă.

Pierderea în greutate: apa reduce senzaţia de foame, e un supresor al apetitului, iar astfel vei mânca mai puţin. În plus, apa nu are calorii.

Remediu natural pentru migrene: ajută la ameliorarea durerilor de cap şi de spate, cauzate de deshidratare. Deşi sunt multe cauze ale apariţiei durerilor de cap, deshidratarea este cea mai întâlnită.

Corp mai tânăr cu piele sănătoasă: vei arăta mai tânăr atunci când pielea ta este hidratată. Apa ajută la refacerea ţesuturilor pielii, o hidratează şi îi creşte elasticitatea.

Productivitate mai mare: creierul tău este în mare parte alcătuit din apă, astfel, apa te ajută să gândeşti mai bine, să fii mai atent şi mai concentrat.

Rezistenţă la efort: apa reglează temperatura corpului. Asta înseamnă că te vei simţi mult mai energic atunci când faci exerciţii fizice. Apa, de asemenea, ajută la dezvoltarea şi menţinerea masei musculare.

Ajută digestia şi previne constipaţia: apa creşte nivelul metabolismului, deoarece ajută digestia. Fibrele şi apa merg mână în mână, astfel încât mişcările intestinale să aibă loc zi de zi.

Mai puţine crampe şi entorse: hidratarea corectă te ajută să păstrezi articulaţiile şi muşchii hidrataţi, astfel încât vor fi şanse mai mici să te alegi cu crampe şi entorse.

Şanse mai mici de îmbolnăvire: hidratarea optimă ajută în lupta împotriva gripei şi a altor boli, cum ar fi pietre la rinichi şi atac de cord. Apa cu lămâie este utilizată pentru afecţiuni cum ar fi bolile respiratorii, probleme intestinale, reumatism şi artrită. Cu alte cuvinte, consumul de apă îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Ameliorează oboseala: apa este folosită de organism pentru a elimina toxinele şi reziduurile din organism. În cazul în care corpul tău nu are suficientă apă, inima, de exemplu, trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge oxigenat către toate celulele. Dacă organele sunt epuizate, aşa vei fi şi tu.

Bună dispoziţie: corpul tău se simte foarte bine atunci când este hidratat, iar asta te face să te simţi fericit.

Reducerea riscului de cancer: unele studii arată că bând o cantitate optimă de apă se reduc riscurile de cancer de vezică urinară şi de colon. Apa diluează concentraţia de agenţi cauzatori de cancer din urină şi scurtează timpul în care acestea sunt în contact cu mucoasa vezicii urinare.

Nu ştii ce cantitate de apă trebuie să bei zilnic?

Aportul zilnic necesar de apă este de 40 ml/kilocorp/zi. De ex.: 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Atenţie, acest necesar se referă exclusiv la apă (sau ceaiuri neîndulcite), nu la alte lichide (ciorbe, supe, lapte, sucuri etc.).

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.