LIFESTYLE 2 noiembrie 2014

Cât timp pierzi în faţa televizorului

de Covasna Media | 337 vizualizări

Oamenii de ştiinţă recomandă limitarea uitatului la televizor la cel mult două ore pe zi. În felul acesta, speranţa de viaţă poate creşte cu aproape un an şi jumătate, scrie clicksanatate.ro.

Dimineaţa, înainte să pleci la serviciu mai tragi cu ochiul la emisiunile de ştiri. Seara, vrei să fii la curent cu ce s-a mai întâmplat în lume peste zi şi poate că ai timp şi de un film. În total, petreci mai mult de două ore zilnic în faţa televizorului.

Un obicei nesănătos de pierdere a timpului, spun specialiştii de la Institutul de Cerce­tare „Biomedical Pennington“, de la Universitatea de Stat din Louisiana, SUA. Pentru că da, ne pierdem timpul la propriu. Cu cât stăm mai mult timp la televizor, cu atât ni se reduc anii de viaţă. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că limitarea orelor petrecute la televizor nu numai că ne ajută să prevenim afecţiunile cardiovasculare, dar ne poate prelungi viaţa cu aproximativ un an şi jumătate.

Studiile cercetătorilor americani au la bază analizele mai multor experimente, din care au constatat că dacă oamenii ar reduce timpul petrecut în faţa televizorului încă din primii ani de viaţă ar trăi mai mult. În medie, cu 1,4 ani mai mult.

David Spiegelhalter, om de ştiinţă în cadrul Universităţii Cambridge, Marea Britanie, este de acord cu rezultatele cercetătorilor ameri­cani. Acesta consideră că observaţiile vor fi de mare folos următoarelor generaţii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.