LIFESTYLE 19 februarie 2014

Cât de mult contează prima impresie?

de Covasna Media | 315 vizualizări

Ce află alţii despre tine, dintr-o simplă privire

Se spune că „prima impresie contează”, dar şi că „nu trebuie să judecăm o carte după coperta ei”. Studii recente arată că prima expresie este cea valabilă, cel puţin atunci când vine vorba de o primă interacţiu­ne cu un străin.

Concluziile interesante ale unor studii au fost prezentate la întrunirea Societăţii pentru Personalitate şi Psihologie Socială din Austin, Texas.

Cercetătorii au demonstrat astfel că oamenii îşi fac de obicei o impresie corectă despre ceilalţi la „prima vedere”, dar şi că această primă impresie durează foarte mult şi influeţează interacţiunile ulterioare.

Vivian Zayas, psiholog la Universitatea Cornell, a cerut unor voluntari să se uite la poza unei persoane şi să-şi formeze o primă impresie.

Ulterior, când au întâlnit persoana respectivă, o lună mai târziu, prima impresie făcută prin fotografie s-a dovedit a fi foarte corectă.

Un alt test, realizat psihologi de Universitatea din Toronto, a cerut identificarea orientării sexuale a unor persoane dintr-o simplă privire.

Subiecţii testaţi astfel au ghicit orientarea corectă în 65% din cazuri. Interesant este că este suficient ca faţa unei persoane să fie privită mai puţin de o secundă pentru ca orien­tarea sexuală să fie ghicită.

Alt experiment, prin care persoanele au fost catalogate, după o simplă privire, dacă sunt sau nu demne de încredere, a demonstrat că prima impresie formată revine mereu în memorie când revedem persoana respectivă.

(descopera.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.